Jak název seriálu napovídá, nebude se jednat o soutěž odehrávající se na jednom hracím místě. Těch totiž hned šest, konkrétně: Apríl, Pod Skalkou, Na Chmelnici, Zanzibar, Zifčák a Zubejda. Právě na těchto hracích místech se budou jednotlivé turnaje pravidelně střídat.
Oproti jiným seriálům bude Úpická túrka výrazně odlišnější. A to především v tom, že jednotlivé turnaje budou děleny dle výkonnostních kategorií hráčů. V každém měsíci od srpna do května příštího roku se totiž odehraje po jednom turnaji kategorie C, B a Open.
Turnaje kategorie C budou otevřeny hráčům třetích a nižších ligových úrovní v kraji a patřit jim budou první čtvrtky v měsíci. Turnajů kategorie B se budou moci zúčastnit hráči druhých a nižších úrovní v kraji a hrát se budou každý druhý čtvrtek. Turnaje, do kterých budou smět zasáhnout všichni hráči bez rozdílu ligové příslušnosti, budou o třetích čtvrtcích tzv. Openy. Dále vždy po skončení těchto hlavních turnajů budou mít zájemci možnost odehrát ještě tzv. bonusový open turnaj.

Všechny vyjmenované kategorie mohou navštěvovat neregistrovaní a také dámy bez jakéhokoliv omezení. V termínovce jsou připraveny také dva speciální turnaje, v němž budou hrát ženy a muži odděleně, tzn. každé pohlaví svůj vlastní turnaj. Termíny těchto tzv. „Speciálů" jsou naplánovány na 23. říjen a 22. leden a půjde o turnaje otevřený bez ohledu na hráčské kategorie.
Ač se toto rozdělení může zdát komplikované, ve skutečnosti je velmi jednoduché, logické a vstřícné. Účastníci budou mít usnadněnu orientaci například tím, že v případě jejich zájmu budou formou SMS zpráv pravidelně informováni o typu a místě právě blížícího se turnaje.

Celkově na první pohled složitá pravidla by měla hráčům nabídnout velmi zajímavé vyžití. Soupeřit totiž budou převážně se sobě rovnými tzn. proti hráčům své výkonností kategorie. Těm řekněme papírově silnějším se pak budou mít možnost postavit maximálně jedenkrát za měsíc. Také v konečných žebříčcích budou hráči rozděleni dle kategorizace s tím, že z každé z nich se kvalifikuje předem stanovený počet na tradiční Mistrovství Úpicka. Úpická túrka proto nemá pouze jeden vrchol, kterým jsou konečné žebříčky. Prestiží by měla být především účast na finálovém turnaji o krále a královnu Jestřebích hor.

V turnajích se ale nebude bojovat pouze o body do žebříčků či nominační místa na mistrovství Úpicka, ale také o věcné ceny v podobě poukázek na občerstvení či o osobní finanční jackpoty, které budou pravidelně vypočítávány z výsledků samotných účastníků.
Podrobnější informace, termíny či rozpis hracích míst najdete na webu: www.navrchol.cz/sparta nebo na telefonu 603 104 220. (ov)