Tradičně u vás na stadionu pořádáte nejenom soutěže v rámci atletického svazu, ale i školní akce. Na co se mohou připravovat žáci a studenti do začátku prázdnin?
Celý seriál akcí pro základní a střední školy zahájíme 3. května okresním kolem Štafetového poháru. To je postupová soutěž smíšených šestnáctičlenných družstev žáků prvních až pátých tříd základních škol. Jak již název napovídá, jedná se o štafetové závody. Každé škole se sčítají časy tří nejrychlejších štafet ze čtyř možných. Nejlepší dvě družstva z okresního kola pak postoupí do krajského finále. To se koná také u nás na stadionu, a to ve čtvrtek 18. května za účasti patronky soutěže – mistryně světa v běhu na 800 metrů, Ludmily Formanové.

Na tuto soutěž může přijet každá škola, které se termín bude hodit?
Pokud se včas přihlásí, pak ano. Ovšem o soutěž je tradičně poměrně veliký zájem. Jistotu účasti si školy zajistí tím, že se elektronicky přihlásí na www.stafetovypohar.cz Do soutěže se dostane pouze prvních patnáct přihlášených škol.

Co už také tradiční Pohár rozhlasu?
S tím samozřejmě rovněž počítáme a máme dobrou zprávu pro školy z našeho okresu. Opět totiž u nás na stadionu pořádáme nejen okresní kolo, ale i krajské finále pro Královéhradecký kraj. Okresní kolo pro kategorie staršího i mladšího žactva má stanoveno termín 10. května dopoledne. Krajské finále pro vítěze okresních pak vypukne 24. května.

Mění se něco v pořadu disciplín Poháru rozhlasu?
Nemění se vůbec nic, soutěží se v následujících disciplínách:

Starší žáci: 60m, 1500m, výška, dálka, koule 4kg a 4x60m
Starší žákyně: 60m, 800m, výška, dálka, koule 3kg a 4x60
Mladší žáci: 60m, 1000m, výška, dálka, míček 150g a 4x60m
Mladší žákyně: 60m, 600m, výška, dálka, míček 150g a 4x60m

Vše k soutěži a také elektronickou přihlášku naleznou žáci a pedagogové na www. poharrozhlasu.cz.

(až, mr)