Na akci, která se konala pod záštitou Roberta Změlíka a Romana Šebrle, dorazilo 1 300 chlapců a děvčat z celé České republiky i ze zahraničí.
Za ZŠ Komenského Náchod do Prahy odjela tři děvčata z oddílu sportovní gymnastiky a všestrannosti ze Sokola Náchod, Pavlína Vejrková, Jana a Anna Hurdálkovi. Děvčata si svoji účast v Praze vybojovala v okresním a krajském kole OVOV.

Na krásném stadionu a za velmi pěkného počasí soutěžily děti v deseti atletických a silových disciplínách.

A vyslankyně náchodského sokola si vedly opravdu velmi dobře. Už v pátek vybojovala Jana Hurdálková pohár a zlatou medaili ve shybech na šikmé lavičce. Udělala jich nejvíce ze všech dívčích kategorií, stejně jako vítěz v kategorii chlapců. Tato drobná dívenka udělala za dvě minuty neuvěřitelných 105 shybů.

V sobotu děvčata pokračovala opět úspěšně. Nejprve si v leh – sedech pověsila zlato na krk Pavlína Vejrková, která ze všech dívek udělala za dvě minuty nejvíce leh – sedů, a to hned 127.

V soutěži jednotlivců byl boj otevřený až do poslední disciplíny. Nakonec, po velmi pěkných výkonech, vybojovala Pavlína Vejrková stříbrnou medaili, Anna Hurdálková obsadila nádherné 12 místo a Jana skončila na 29. místě.

„Všechna tři děvčata podala super výkony a vylepšila si svoje osobní rekordy. Přístup všech děvčat oddílu SG Sokol Náchod je opravdu vzorný. Dívky celé prázdniny jak doma, tak na dovolené pilně trénovaly, aby odjely do Prahy v té nejlepší formě," těší trenérku Mílu Vejrkovou, která ještě dodává. „Děvčatům moc blahopřejeme a přejeme, aby se jich na příští republikové finále OVOV probojovalo ještě více a odvezly si všichni spoustu krásných zážitků s olympijskými vítězi i medailisty."  (dop, mr)