Tato teplicko–polická dvojice nedala v etapě na 74 kilometru s převýšením 2580 metrů nikomu šanci a jako jediná se v kategorii týmů dostala pod čtyři hodiny. V čase 3:57:30,4 zvítězila, když doposud suverénní Belgičany Wouter Cleppe, Ken Van den Bulke porazila o necelé čtyři minuty. S odstupem více než dvaadvaceti minut skončili na třetím místě Němci jedoucí ve složení Edward Szraucner, Adam Biewald. Etapu po etapě se dostávají do popředí výsledkových listin také Michal Demjanovič s Jiřím Slabým, kteří startují v barvách teplického Redpoint Pearl Izumi. Demjanovič se Slabým skončili v úterní etapě na vynikajícím osmém místě, když na vítěznými Žilákem se Sulzbacherem zaostali téměř o čtyřicet minut. Na devětadvacátém místě pak byli klasifikování Jaroslav Kaufman s Jiřím Krunčíkem startující za Opat tým. Ty na vítěze ztratili už skoro tři a čtvrt hodiny.

V kategorii jednotlivců se v úterní etapě nejvíce dařilo polském závodníkovi Dariuszi Porośovi. Druhý skončil o pouhých pět desetin jeho krajan Paweł Urbańczyk. Minutu a půl ztratil na vítěze celkově třetí, závodník z Nizozemí, Mark Rongen. Hned za ním na čtvrtém místě dojel Miroslav Hornych, ten ale na vítěze ztratil více než dvanáct minut. Se ztrátou osmnácti minut dokončil úterní etapu na šestém místě Tomáš Čada, který hájí barvy teplického Redpoint Pearl Izumi.

Ani v dnešní páté etapě si cyklisté příliš neodpočinou. Etapa zavede závodníky z Barda do Głuszycy, měří padesát kilometrů a cyklisty na ní čeká převýšení 1931 metrů.