Garantem této akce je servisní organizace Unie šipkových organizací – ČAKS-oblast Severovýchodní Čechy. Program akce je doslova nabitý soutěžemi různých druhů.

Vše odstartují dámy, které v 9 hodin rozjedou závěrečný hrací den ligové soutěže družstev Královéhradecka. Hodinu po dámách přijdou na řadu také pánové, kterým vypukne třetí turnaj TOP, do kterého nastoupí šestnáctka aktuálně nejúspěšnějších hráčů východních Čech.

Nabité dopoledne nebude patřit pouze dospělým. V 9.30 hodin totiž dostanou prostor děti potažmo mládež, kterou čekají minimálně dva individuální turnaje.

A to není zdaleka všechno. Po poledni přijde čas na individuální turnaje tzv. Regionální Mastery. K nim nastoupí dospělí, kteří ve dvou kategoriích (ženy, muži) odehrají nejprve turnaje jednotlivců a později i dvojic.

Všechny soutěže, vyjma ligy ženských týmů a mužské TOP, jsou otevřené, a to znamená, že zapojit se mohou i neregistrovaní.

Předpokladem je, že do dějiště dorazí spousta elitních českých hráčů a hráček v čele s mistry republiky „Trutnováky" Josefem Dlabem a Pavlem Drtilem či s dvojnásobným českým účastníkem světového šampionátu „Kostelečákem" Karlem Sedláčkem.

Na své si proto mohou přijít i případní diváci, protože kvalita v Jaroměři určitě chybět nebude. (ov)