Ladislav Hromádka potvrdil v juniorské soutěži kladivářů, že je českou jedničkou a jako jediný zahodil kladivo za metu 60 metrů. Byl rovněž zařazen do reprezentačního výběru pro mezistátní utkání v Maďarsku, ale kvůli atletice, která mu kolidovala se zkouškou ve škole musel zůstat tentokrát doma.
V Novém Městě nad Metují si dělají naděje, že v dalších (už mužských) letech bude tento urostlý atlet házet i s mužským náčiním takhle daleko a třeba i dál.


Bronz pro sebe i oddíl nádherně vyběhala nová akvizice oddílu, dorostenka Michaela Drábková. Ta se věnuje atletice teprve pár týdnů. V ligových utkáních zlepšuje osobní rekordy závod od závodu a s lehkostí poráží mnohem „služebně“ starší kolegyně. Na Slávii běžela skutečně výborně, dlouho to vypadalo dokonce na souboj o stříbro. Konečný bronz a čas lehce nad 4:50, to je pro nenápadnou blondýnku skvělý vstup do atletického prostředí.
Jaroslav Šimek, který je dorostenecký diskař, si pořídil tolik neoblíbené ale přesto výborné umístění. V disku skončil na 4. pozici s výkonem na hranici svého dosavadního osobního rekordu 45 metrů.


Další osobní rekord se povedl juniorce Lucii Šrámkové, která zatlačila v rozběhu juniorek čas na čtvrtce dost hluboko pod 62:0 (61:56) a postoupila do nedělního finále, kde obsadila vynikající 8.místo.


Došlo i na smutek. Junior Milan Vlček, který se po právu cítil na postup do finále z rozběhu půlkařů, se spíše prvních 400 metrů fackoval, žďuchal a strkal se soupeři. Po výprasku se dobře neběhá, a tak sice v čase pod 2:00 ale na páté, tedy nepostupové pozici. Hodně smutný byl také Jan Král, který v kladivářské soutěži dorostenců patřil do skupiny, která atakuje hranici 45 metrů a tedy určitě finálové pozice. Jenže to tentokrát neuletělo ani 40 metrů, a to na republice nestačí.


Můžeme je jen pochválit za přístup k přípravě, kterou tomu opravdu dávali a povzbudit je do dalších týdnů, měsíců a let k vynikajícím výkonům.

(Aleš Žďárský)