Náchodští zástupci odjeli do Jaroměře v devatenáctičlenném složení s velkým odhodláním bojovat jak o medaile, tak hlavně o postup na přebor republiky v desetiboji všestrannosti.

Vavříny začali sbírat Náchodští hned v nejmladší kategorii. Mezi nejmladšími žáky si zlatou medaili odvážel David Špaček. V kategorii mladší žákyně I si stříbrnou medaili vybojovala Ema Stratílková. Nikola Jiříová skončila jedenáctá. Měla však velký náskok z předchozích závodů v plavání, šplhu a sportovní gymnastice, že jí i toto umístění stačilo na postup na Přebor České republiky.

V kategorii mladší žákyně II se atletika nepovedla ani nejlepší závodnici této kategorie, Pavlíně Vejrková. Ale ani Pavlínu 11. místo v atletice nijak neohrozilo v postupu na Přebor České republiky ČOS do Brna.

Lépe se dařilo starším závodníkům a závodnicím. Ve formě byly jak Susan Simonová, tak i Lucie Havlíčková. Prvně jmenovaná v kategorii žákyň III zvítězila. Nejlepší byla i ve skoku dalekém a sprintu. Lucie Havlíčková vybojovala v kategorii žákyň IV stříbrnou medaili a i ona zvítězila ve skoku dalekém. Závod se nevydařil Adéle Zákravské.

V kategorii žáci IV si bronz odvezl Tomáš Vejrek a mezi dorostenkami byla bronzová Míša Adamu. V ženách si potom zlato pověsila na krk Eliška Vondráčková.

Výborně závodili i chlapci z Police nad Metují. V žácích kategorie I si stříbro odvezl Štěpán Kolert a v žácích II připadl bronz Davidu Begovi.

Nominace na Přebor ČR ČOS

Mladší žactvo I – dívky: Sára Erbenová (Dvůr Králové) a Nikola Jiříová (Náchod). Chlapci: Filip Vlček (Dvůr Králové) a Štěpán Kolert (Police nad Metují).

Mladší žactvo II – dívky: Pavlína Vejrková (Náchod) a Tereza Hulíková (Dvůr Králové). Chlapci: David Bega (Police nad Metují) a Patrik Kubeček (Úpice).

Starší žákyně – III: Susan Simonová (Náchod). IV: Lucie Havlíčková (Náchod).

Dorostenky: Míša Adamů (Náchod).

Ženy: Eliška Vondráčková (Náchod).

„Je úspěchem, že ze Sokola Náchod postupuje na republikové soutěže celkem šest děvčat,“ chválí trenérka Míla Vejrková. (dop)