I letošní turnaje mají od ČTS pověření jako turnaje třídy A, tedy jako největší domácí turnaje. I proto je v obou kategoriích přihlášeno konkrétně na turnaj s názvem Karsit cup v K–Triumfu 70 hráčů a hráček. Mimochodem, nedávno skončené MČR žen mělo až na první tři nasazené hráčky totožné obsazení jako turnaj ve Velichovkách.

Loňské vítězství bohužel nebude obhajovat Karolína Plíšková z I. ČLTK Praha. Naopak si na úvod sezony tento turnaj zvolila přerovská Tereza Hladíková, vítězka tohoto turnaje z roku 2007 a v současnosti hráčka třetí stovky světového žebříčku. Chybět by neměla ani vítězka z roku 2008 Martina Borecká z I. ČLTK Praha, která v minulém roce vyhrála Pardubickou juniorku a letos již byla ve finále halového MČR žen.

Podle přihlášek to zatím vypadá na nejlépe obsazený turnaj v historii. Z první stovky celostátního žebříčku žen jich má zájem o účast na tomto turnaji plná polovina.

Kde tedy hledat favoritky, to byla přímo nabízející se otázka na ředitele turnaje Pavla Zlatohlávka. „Kromě již výše zmíněných Hladíkové a Borecké by jistě ráda slavila konečně vítězství na tomto turnaji Zuzka Zálabská z Pardubic, která v loňském létě zvítězila na MČR žen. Ať to již dopadne jakkoliv, turnaj bude zajímavý od prvních kol a fanouškům tenisu se vyplatí navštívit dějiště turnaje se skvělým zázemím hotelového komplexu,“ uvedl ředitel turnaje Pavel Zlatohlávek.

Podrobnější info naleznete též na www.optimtour.cz a o průběhu těchto turnajů Vás budeme dále informovat. (dop)