Všichni náchodští plavci vesměs vyhrávali své rozplavby, a to v časech vždy lepších, než se kvalifikovali z oblastního přeboru ve Svitavách. Plavali co start, to osobní rekord, takže v celkovém umístění se vždy posouvali směrem vzhůru. Trenér vyzdvihl jejich nasazení a předvedené výkony, ale i chování sportovců na kolbišti i mimo něj.

Viktor Tomek potvrdil své ambice z oblastních přeborů a přiváží čtyři zlaté medaile. Své kraulařské kvality uplatnil v závodech na 100, 200 a 400m volný způsob, když přidal zlato i na trati 100m polohově. Především jeho delší tratě lze charakterizovat společným rysem, a to velice ukázněným taktickým výkonem, kdy se po celou dobu závodu držel na druhém až třetím místě a vítězil pouze o dohmat. Nejhodnotnějším výkonem byl jeho 100m kraul za 1:09,3 (301 bodů FINA).

Matouš Jirman vybojoval v prsařských tratích šestou pozici na 100m a sedmé místo na dvojnásobné trati.
Milan Ptáček v osobním polohovém závodě na 200m skončil sedmý a na 200m znak na devátém místě.
Škoda, že nemohl jet i čtvrtý kvalifikovaný, Aleš Cedidla, nejen talentovaný plavec, ale i zpěvák, který ve stejný den reprezentoval Základní uměleckou školu Náchod a doprovázel Anetu Langerovou na koncertu v Lidicích. Ambice náchodské štafety byly totiž medailové. (pj)