Maximem, kterého v pátém kole hráči získali, bylo jedenáct bodů, této mety však dosáhlo hned 26 tipujících, mezi nimiž se muselo rozhodnout o vítězi kola. K tomu nám opět měla dopomoci Správná trefa utkání SK Slavia Praha B – FK Náchod–Deštné A 4:2 (2:1). Konečný výsledek ani poločas neurčil dobře z jedenáctibodových hráčů nikdo, o vítězi pátého kola tak muselo rozhodnout nižší startovní číslo, a to má v tomto případě Jaroslav Kuchař z Náchoda, jenž se tak stává vítězem pátého kola.

Žádné výraznější změny nedoznalo po tomto kole celkové pořadí. V čele se stále drží polický tipér Jaroslav Valchař starší, který se jako první již přehoupl přes hranici padesáti získaných bodů. Hodně vyrovnané je naopak pořadí za ním, s šestibodovou ztrátou je tam hned šest hráčů, které vede vítěz pátého kola Jaroslav Kuchař. O bod méně něž tato šestice má Petra Osobová ze Žďáru nad Metují. Elitní jedenáctku pak uzavírají hráči se 42 nasbíranými body, na ně se však tlačí další tipující se stejným bodovým ziskem.


V pátém kole nepřibyl žádný nový tipující, takže se nemohla změnit ani statistika pořadí měst, odkud jednotliví hráči pocházejí. V čele je tak stále Náchod (41 hráčů) před Velkým Poříčím (17), Hronovem (16) a Policí nad Metují (15). Nové Město nad Metují a Meziměstí mají shodně třináct účastníků, následují Jaroměř (12), Česká Skalice (11) a Broumov (10).


Z celkového počtu 222 účastníků se do pátého kola zapojilo 208 hráčů. Nejvíce tipujících volilo pro hlasování kupon vystřižený z Náchodského deníku (144), internetové adresy: www.tipliga.cz využilo pro své hlasování 63 hráčů a mobilní telefon pouze jediný tipující.
Pokud jste se rozhodli tyto statistiky pozměnit a zapojit se do soutěže o přenosný DVD přehrávač či další ceny, není nic jednoduššího než vystřihnout kupon z našich novin a odevzdat ho na některém ze sběrných míst, která naleznete rovněž na této stránce.