VK Hronov – Sokol Dřevěnice 3:0 (23, 13, 19) a 3:2 (-33, 23, -20, 17, -13).

Do prvního utkání vstoupili lépe hosté, kteří si rychle vybudovali čtyř až pětibodový náskok. Po oddechovém čase se Hronovští probrali a začali stahovat náskok Dřevěnic. Do koncovky šli hosté za slibného vedení 23:20. Po úspěšném útoku Hronova se však na servis dostal J. Kubeček, který svým podáním rozložil přihrávku hostí, což vyústilo v zisk klíčové první sady. Od druhého dějství se hronovský válec rozjel naplno. Kvalitní servis a důrazná hra na síti znamenaly rychlé vedení 7:1. V pohodě hrající domácí ještě přidali kvalitní blok a bojovnost v poli a dovedli druhý set k jasnému vítězství. Dřevěničtí však nesložili zbraně a do 3. setu nastoupili se snahou o zvrat. Vybojovali si tříbodové vedení, které však v druhé části setu domácí díky vynikajícím výkonům smečařů Štelziga a Ševců vyrovnali. Za stavu 19:19 hronovští borci zabojovali v poli a přinutili soupeře ke šňůře chyb, která definitivně pohřbila naděje Dřevěnických na úspěch.


První set druhého zápasu se hrál v obráceném gardu. Za delší konec dlouho tahal Hronov a neustále si udržoval čtyřbodové vedení. To se však při vstupu do koncovky vypařilo a šlo se do nervydrásajícího finále, ve kterém domácí neproměnili 7 setbolů. Dvě chyby rozhodčího umožnily hostím vítězství v tomto setu. Hronovští se v úvodu druhého setu chvíli otřepávali, ale postupně zmobilizovali síly a podařilo se jim vrátit do zápasu. Vybudovali si náskok, který však řadou chyb v závěru dokázali málem promrhat. Klíčový balón za stavu 24:23 však zvládli a bylo vyrovnáno. I třetí set dlouho vypadal ze strany Hronova nadějně. V druhé části setu však mladá hronovská sestava začala kupit chyby, čehož hosté využili k vítězství. Do čtvrté sady nastoupili zkušení Melichar a Ševců a Hronov začal mobilizovat síly. Ve střední fázi za stavu 12:14 vystřídal Šnajdr na smeči Ševců a karta se začala obracet. Hronov oprášil skvělý blok a v závěrečné fázi čtvrté sady doslova exceloval. Vstup do rozhodujícího dějství ale domácím nevyšel a výsledkem byla dvoubodová ztráta. Tu se ovšem podařilo nadšeně bojujícím Hronovákům vymazat a nápor završili vedením 8:5 při změně stran. Poté však zbytečné chyby při hře v poli přivodily zvrat a do vedení šli hosté. Domácí blokaři si pak počíhali na klíčové dřevěnické smečaře a vedení se stěhovalo opět na hronovskou stranu (14:12). První mečbol ještě hosté s notnou dávkou štěstí odvrátili, ale po oddechovém čase skvělá akce domácích středem sítě v podání dvojice Jiránek - J. Kubeček přinesla radost do řad Hronova. (ma)


Další výsledky 25. a 26. kola: Letohrad - Semily 0:3, 1:3; Č: Třebová - Ústí n. Orl. 3:1, 0:3; Sokol HK - Vrchlabí 3:2, 2:3; Slavia HK - Havl. Brod 2:3, 3:1.