Velmi těžký postupový klíč zaručoval jistotu pouze vítězi a druhý tým musel čekat na porovnání se stejně postavenými kolektivy z dalších dvou kvalifikačních skupin.

VK Hronov B – Sokol Česká Třebová 0:3 (22:25, 11:25, 19:25). Úvodní duel se Hronovačkám nevydařil. Drhla především přihrávka a ani o další herní činnosti se nedalo opřít. I přes křečovitý projev dokázal Hronov držet vyrovnaný průběh prvního setu až do stavu 16:16 a 19:19, ale další zkraty ve hře poslaly do sedla Třebovou. Nezvládnutá koncovka první sady srazila hronovský výkon ještě více a soupeři stačilo prakticky pouze podávat. Až ve třetím dějství dokázaly domácí hráčky držet se soupeřem krok. Před druhým technickým time-outem se jim podařilo dokonce získat vedení, ale to mělo jepičí život, neboť následoval další kolaps a konečná šňůra úspěchů hostí. Vzhledem k výši porážky se zdálo, že sen o druhé lize se rozplynul.

EMĚ Mělník – VK Hronov B 0:3 (19:25, 23:25, 14:25). V dalším duelu Mělník s přehledem přehrál Šumperk. A právě rozjetý vítěz čekal v sobotním odpoledni na hronovské hráčky. Úvod připomínal nápadně zápas s Českou Třebovou, kdy několik nárazů do kompaktního mělnického bloku znamenalo čtyřbodovou ztrátu. V dramatickém úvodním dějství se vedení přelévalo z jedné strany na druhou. Skvělou partii hrála na smečařský post přesunutá Manychová, jejíž vynikající údery neomylně drtily mělnickou obranu. Koncovka prvního setu nakonec vyzněla v hronovský prospěch. I druhá sada byla bojem o každý míč a stejně jako v té úvodní se domácím podařilo v jejím závěru svému soupeři odskočit na 24:20. První tři pokusy o ukončení setu byly především v důsledku špatné přihrávky neúspěšné, ale ten čtvrtý, po již druhém time-outu trenéra Ševců, se podařilo proměnit. Třetí set byl v podání Hronovaček válcováním soupeře a jasné vítězství 3:0 na sety je vrátilo znovu do postupové hry.

V posledním sobotním utkání se favorit z České Třebové překvapivě trápil se Šumperkem. Nakonec Třebová s velkým štěstím zvládla závěr již takřka ztraceného tie-breaku a senzace se tak nekonala. Úvodní nedělní utkání přineslo nesmírně vyrovnanou bitvu mezi Třebovou a Mělníkem. Nakonec byli v tie-breaku znovu šťastnější hráčky Třebové, čímž si definitivně zajistily první příčku a pro Hronov tak zůstalo ve hře jen druhé místo a případné čekání na výsledky z ostatních skupin.

VK Hronov B – TJ Šumperk 3:0 (25:9, 25:11, 25:14). Pro naplnění hronovského snu bylo nezbytně nutné třísetové vítězství nad Šumperkem. Znovu zcela zaplněná hala přihlížela koncertu domácích hráček, které jasně převyšovaly svého soupeře ve všech herních činnostech. Jejich hra byla takřka bez kazů a drtivé vítězství posunulo naděje do reálných rozměrů.

Nicméně ještě se nemohlo slavit, neboť se čekalo na výsledky z ostatních skupin a porovnání s druhými celky. Osud byl Hronovu nakloněn a po zprávě o výsledku pražského utkání mezi Střešovicemi a Ústím nad Labem mohly dodatečně propuknout velké postupové oslavy.

Před sezónou ani největší snílci nepomýšleli na takový úspěch. Přesto se trenérovi Ševců podařilo vytvořit skvělý kolektiv produkující moderní volejbal, jež za pouhé dva roky vystoupal z krajského přeboru II. třídy až do ligové soutěže.

O tento úspěch se zasloužily: Sylva Fulková Sylva (kapitánka družstva), Barbora Klimšová, Veronika Kubcová, Leona Kultová, Jana Manychová, Nikol Novotná, Anna Nývltová, Radka Tučková, Barbora Vacková, Tereza Vacková, Iva Vajsarová a Kristýna Zelená. Trenérem je Ševců Jan.
Výbor oddílu VK Hronov děkuje městu Hronov za podporu v celé veleúspěšné sezóně. Bez vytvoření příznivých podmínek ze strany města by bylo velmi těžké dosáhnout takovýchto výsledků.

Další výsledky hronovského turnaje: Šumperk – Mělník 0:3, Šumperk – Česká Třebová 2:3, Česká Třebová – Mělník 3:2. (šo)

Konečná tabulka kvalifikační skupiny B:
 1. Sokol Česká Třebová 3 3 0 9:4⋌6
 2. VK Hronov 3 2 1 6:3⋌5
 3. EMĚ Mělník 3 1 2 5:6⋌4
 4. TJ Šumperk 3 0 3 2:9⋌3