2. liga – muži: VK Hronov – TJ Semily 3:0 (26, 17, 14) a 3:1 (21, 21, -28, 21).

Hronovští muži nastupovali k veledůležitým utkáním s tradičním soupeřem ze Semil vysoce motivování a s touhou konečně prolomit sérii porážek, která je provází od samého začátku soutěže. Domácí trenér Beránek měl konečně k dispozici dříve zraněné hráče Kůrku a Šnajdra. Do sestavy se po kratší pauze vrátil i zkušený Koza.


V prvním setu Hronov odvrátil dva setboly a získal téměř již ztracený set. To se ukázalo jako rozhodující pro další vývoj zápasu. Hronov se zlepšil ve všech činnostech, výborně blokoval, lepší byl i na smeči a zaslouženě získal s přehledem další dva sety a tím i první letošní vítězství.
Druhý zápas se nesl v podobném duchu, Hronov rychle vyhrál dva sety a zdálo se, že utkání záhy skončí. Ve třetím setu však přetahovaná v koncovce dopadla lépe pro hosty, když několikráte zapracovali ve prospěch hostí nepřesní rozhodčí a Semily set vyhrály divokým poměrem 28:26. Hosté vycítili šanci, začali bojovat a další průběh zápasu připomínal napínavé bitvy z minulosti. Hronov však hrál dobře, výborně bodoval na smeči Kubeček, na středu se téměř nemýlil Koza a i nahrávač Jiránek dobře rozděloval míče.


Celé mužstvo zaslouží pochvalu za bojovnost, která zápas rozhodla a domácí se tak vrátili do bojů o setrvání v soutěži.


Další výsledky 9. a 10. kola: Sokol Hradec Králové – Sokol Dřevěnice 3:1, 3:2; Sokol Česká Třebová - Spartak Vrchlabí 3:0, 3:0; Slavia Hradec Králové - Jiskra Ústí nad Orlicí 3:0, 3:0; Orel OEZ Letohrad - Jiskra Havlíčkův Brod … odloženo na 17. 11.

 

1. liga – ženy: Slavia VŠ Plzeň – Sokol Zbečník 3:0 ( 25, 11, 19) a 3:0 (12, 16, 21).

Opět oslabený celek Zbečníka zajížděl do Plzně bez větších ambicí na úspěch.


Přesto první zápas začal překvapivě aktivně i bojovně a dokázal se dokonce propracovat ke dvěma setbolům. Bohužel je nedokázal využít, domácí hráčky se potom rozehrály a nedaly Zbečnickým moc šancí. Přesto hostující hráčky odehrály dobrý zápas i přesto, že v základu hrála i hráčka zapůjčená z družstva kadetek.


Druhý zápas už byl mnohem jednoznačnější ve prospěch domácích volejbalistek. Teprve ve třetím setu Zbečník uhrál přijatelnější výsledek, ale nic to nezměnilo na jasné výhře domácí Plzně.


V příštím dvojkole přijede v pátek a v sobotu do Zbečníka družstvo Sokola Nusle, které bojuje o první místo ve skupině A.
Další výsledky 9. a 10. kola: TJ Sokol Žižkov I. – TJ Sokol Nusle Praha 3:1 a 3:1.