„Přijde mi slušné a správné odprezentovat to, co děláme," zmínil hlavní myšlenku výstavy Roman Ptáček, zakladatel Volejbalového centra nad Metují. Profesionální fotografové by zřejmě nad touto výstavou, která potrvá v předsálí novoměstského Kina 70 až do konce září, ohrnuli nos, ale všichni ti, které zajímá, co se ve VoCečku děje, si jistě přijdou na své. „Ač je to klub s krátkou historií, má za sebou spoustu akcí sportovních, ale i kulturních, o čemž ostatně svědčí i fotografie na zdejších panelech," dodal Václav Kupka.

Na pětadvaceti albech i několika samostatných snímcích najdou návštěvníci výstavy záběry amatérské, ale i několik ryze profesionálních. „Ty ale určitě poznáte," pokračoval s úsměvem zakladatel VoCe Roman Ptáček. Už vážněji dodal, že výstava je velkým poděkováním všem partnerům. „Předně je to městu Nové Město nad Metují, velké poděkování zaslouží paní ředitelka (ZŠ a MŠ Krčín – pozn. autora) Vitverová, protože kdyby nebylo jí, tak bychom asi nefungovali. Dále bych chtěl poděkovat všem, kteří se kolem VoCečka točí, a rozhodně nemůžu zapomenout ani na manželku," říkal vděčně Roman Ptáček.

Oddíl sice vznikl teprve na přelomu let 2012-13, přesto se už může chlubit velmi slušnou základnou, která se rok od roku rozšiřuje. „Počet členů je za tak krátké období takový, že by vám ho mohla závidět většina klubů v Novém Městě nad Metují. I proto bych vám chtěl popřát, aby vám ten elán vydržel, abyste měli spoustu zapálených trenérů a funkcionářů, hodně spokojených dětí i dalších členů a chtěl bych vám popřát i hodně sportovních úspěchů," uzavřel svou krátkou řeč Václav Kupka.