Plavci z Královéhradeckého kraje nakonec vybojovali pětadvacet medailí, což se nepodařilo žádné jiné výpravě Královéhradeckého kraje v plavání na letních Olympijských hrách dětí a mládeže v historii.

I díky této skvělé bilanci obsadil Královéhradecký kraj v plavání druhé místo u chlapců a třetí u děvčat.

K těmto výborným umístěním přispěl nemalou měrou také trojlístek z Náchodska.

Michal Jerman vybojoval hned dvě bronzové medaile. První byla v disciplíně 100 volný způsob v osobním rekordu 58,94. Ta druhá se zrodila na poloviční distanci, na níž si Jerman vyrovnal svůj rekordní čas (27,31). Kromě dvou bronzů přidal Jerman ještě páté, sedmé a čtrnácté místo. Pátý byl v osobním rekordu na 200m volný způsob, sedmý na 400m volný způsob a čtrnáctý na znakařské dvoustovce. Kromě toho byl ještě účastníkem obou štafet, které obsadily 5. a 7. místo.

Matěj Vrzáček vybojoval výborné třetí místo v disciplíně 200m znak v osobním rekordu 2:39,31. Kromě bronzu si ještě domů přivezl šestou příčku ze znakařské stovky.

V Brně nezklamala ani Markéta Dítětová, která přidala šesté místo na 400m volný způsob a dvě jedenáctá místa. To první na 100m znak, a to druhé na 100m volný způsob. Třináctá byla Dítětová na 200m znak.

(jer, mr)