Na nevyšším stupni stanuli v obou prsařských tratích mladší dorostenci Martin Cöger a Daniel Halaška. Martin zvítězil na 200 m prsa, když poloviční trať nemohl absolvovat, protože sobotní dopolední program kolidoval s jeho návratem z plaveckého soustředění SCM v Nymburce. Tak se stovka stala kořistí jeho kolegy z A družstva Delfína – Dana Halašky.

Třetí medaili přiváží další nadějný prsař, Štěpán Remeš, a to na delší prsařské dvoustovce. Pouhé čtyři desetiny mu chyběli k bronzu na poloviční trati, ale i bramborová medaile je úspěchem, podtrženým pátými pozicemi na 100 a 200 znak.

Trenérka A družstva Kateřina Kramlová mohla být spokojená i s výkonem svojí dcery Lucie, ročník 1999, která jen těsně zaostala za stupínky vítězů na trati 50 m volný způsob. Svůj výkon dále umocnila pátou příčkou na stejné vzdálenosti znak. Stejné pozice zaznamenala také Ema Umlaufová (r. 97) na obou znakařských tratích.

Další mladší dorostenec Jiří Valašek byl pátý na náročné trati 200 motýl, když na stejné vzdálenosti polohově skončil šestý. Stejně doplaval také dvanáctiletý Dominik Ševců ve svém oblíbeném motýlku – tentokrát na trati 200 metrů. (pj)