Jak byly kurzy zakončeny a s čím odcházejí vaši „absolventi"?
O náplni samotných kurzů jsme se zmiňovali v minulém rozhovoru ve vašem Deníku. Na konci každého kurzu běžci absolvovali souvislý běžecký úsek na různých vzdálenostech podle jejich výkonnostního rozdělení. Například začátečnice běžely čtyři kilometry a nejpokročilejší muži deset kilometrů. Všichni si výběh v přátelské atmosféře užili a vzájemně si fandili. Celé kurzy probíhaly v podporující a pracovité náladě. Vše naše snažení jsme zakončili posezením v nedaleké restauraci při předávání diplomů a zhodnocení kurzu.

V minulém povídání jste naznačovala, že kurzy budou mít pokračování. Stále toto vaše rozhodnutí trvá?
Ano. Máme skvělé zázemí a podporu v hlavním partnerovi projektu Primátoru a.s. a je spousta zájemců, kteří by si rádi zkusili běhání ve skupině s trenérem. Navíc mnoho z našich absolventů z podzimních kurzů se vyjádřilo, že by s námi rádo pokračovalo. A to nás samozřejmě těší a motivuje do další práce. Takže tedy rozhodně chystáme jarní běžecké kurzy pro veřejnost v Náchodě. Vyběhneme někdy v březnu. Přesné datum upřesníme na našem facebookovém profilu, webu a v mediích.

Rozhodně bych na závěr chtěla poděkovat celému trenérskému týmu run4run (Zuzaně Rouskové, Aleši Žďárskému, Kamilovi Krunkovi), který předvedl skvělou práci a motivoval běžce do pohybu a ukazoval jim, že běhání je dostupná zábava a relaxace, nikoliv fádní a monotónní dřina.

Díky všem absolventům podzimních kurzů za jejich píli a zájem. Držíme palce v dalším běhání a ať je to pro ně hlavně radost. (až, mr)