Bezlepkové dortíky s meruňkami

Suroviny:

• 200g pohankové mouky
• 100 g hladké kukuřičné mouky
• 60 g umletých bezlepkových ovesných vloček
• 2 polévkové lžíce kakaa
• 40 g umletého lněného semínka
• 100 g nahrubo nalámaných vlašských ořechů
• 1 čajovou lžičku skořice
• ½ čajové lžičky mleté vanilky
• 2 čajovélžičky kypřicího prášku
• 200 ml rostlinného mléka
• 200 g rostlinného jogurtu
• 100 ml pampeliškového medu (či javorového sirupu)
• 50 ml oleje
• 200 g meruněk nakrájených na malé kousky

Duchovní Pavel Smolka ze Sedlčan začal pravidelně otužovat.
Sedlčanský duchovní Pavel Smolka se vrhl na otužování. Přidáte se také?

Postup:

Připravíme si dvě nádoby. V jedné smícháme pohankovou a kukuřičnou mouku, bezlepkové ovesné vločky, kakao, lněné semínko, vlašské ořechy, skořici, vanilku a kypřicí prášek.

Ve druhé nádobě rozšleháme rostlinné mléko, jogurt, pampeliškový med či javorový sirup a olej.

Tekutou složku vmícháme do sypké a vzniklým těstem ze dvou třetin naplníme 6 vymaštěných formiček na dortíky (nebo 12 muffinových formiček). Polovinu meruněk rozdělíme do formiček. Přikryjeme zbylým těstem a povrch ozdobíme zbytkem meruněk. Pečeme při 170 stupních asi 45 minut.

Zacvičte si s židlí
Jak rozhýbat ztuhlá záda a rozproudit krev v žilách? Sáhněte po židli

Všechny speciály z edice kondice lze zakoupit na eshopu https://eshop.kondice.cz/.

Předplatné časopisu Kondice lze objednat ZDE.

A na webu Kondice.cz najdete stovky cvičebních videí, podcasty s odborníky a denně nové články o zdraví a psychologii.