VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Do nového školního roku hlavně s dobrou náladou a plným břichem

VÝCHODNÍ ČECHY - Letní prázdninové dny rychle uplynuly a před námi je nový školní rok. Někteří využili prázdniny k cestám do zahraničí, někdo naopak trávil své volno doma a poznával turistické zajímavosti naší země.

3.9.2007
SDÍLEJ:

KuchařFoto: DENÍK/Zdeněk Traxler

Na začátek nového školního roku se sluší, aby se úvodních řádků naší pravidelné rubriky ujala nová ředitelka Středního odborného učiliště a Střední odborné školy SČMSD Hronov Eva Bilíková.

Slovo na úvod

„Naše škola má dlouholetou úspěšnou tradici v odborném vzdělávání mládeže a poten〜ciál k dalšímu rozvoji. V novém školním roce bude otevřeno celkem šest nových tříd 1. ročníků denního studia.

V Hronově to budou tři třídy čtyřletých studijních oborů Hotelnictví a turismus, Management turismu a služeb a dvouletého nástavbového studia Podnikání i jedna třída tříletých učebních oborů Kuchař, Kuchař-číšník a Cukrář.

Na pracovišti ve Vrchlabí, kde již letos zahajujeme třetí rok provozu naší pobočky, budou otevřeny dvě třídy čtyřletých studijních oborů Hotelnictví a turismus a Management turismu a služeb. V měsíci září zasednou již tradičně do školních lavic také dospělí v nástavbovém studiu při zaměstnání, tentokrát poprvé i ve Vrchlabí.

Přínosem pro výuku cizích jazyků bude v letošním školním roce nepochybně i lektorka angličtiny Kristen Stahl.
Velkou pozornost již tradičně škola věnuje zahraničním stážím a praxím. Žáci se mohou opět těšit na praxe ve Finsku, Německu, Skotsku a na Slovensku,“ říká ředitelka Eva Bilíková.

Dnešní recepty jsou oblíbenými pochoutkami naší nové paní ředitelky. Tak je vyzkoušejte, určitě uznáte, že gastronomickou školu řídí žena na svém místě.

Pikantní grilovaná kuřecí prsa


Kuřecí prsa, marináda – olej, vinný ocet, sójová omáčka, tymián, pálivá paprika, rozetřený česnek, jemně pokrájená cibule, trocha hořčice, kečup, sůl.
Osušené maso mírně naklepeme, potřeme směsí a dáme do ledničky na 2 – 3 hodiny marinovat.
Na rozpálený gril pokládáme porce, obracíme a často potíráme marinádou, doba grilování je zhruba 15 minut.

Plněné kotlety


4 vepřové kotlety, šunka, žampiony, hořčice, sůl, pepř, cibule, tuk, 1 paprika, 2 rajčata, nové koření, bobkový list, jalovec, mouka na zaprášení omáčky.
Kotlety nařízneme a naplníme směsí z orestované pokrájené šunky a žampionů. Naplněné kotlety uzavřeme, osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a opečeme na zpěněné cibulce. Podlijeme vodou, přidáme pokrájenou papriku, rajčata, koření a pečeme v troubě.
Po vyjmutí kotlet omáčku zaprášíme moukou.

Koňaková bábovka


250 g tuku hera, 180 g moučkového cukru, 250 g polohrubé mouky, 4 vejce, 1 kypřicí prášek do pečiva, 200 ml vaječného koňaku, 100 g čokolády na vaření.
Cukr s máslem šleháme do pěny, přidáme žloutky, mouku, kypřicí prášek, koňak, nastrouhanou čokoládu, sníh z bílků.
Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou, bábovku zvolna upečeme.

3.9.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Výroba - Výroba Strojírenští kovodělníci 14 900 Kč

Strojírenští kovodělníci STROJÍRENSKÝ/-Á DĚLNÍK/-ICE - KOVODĚLNÍK/-ICE. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 14900 kč. Volných pracovních míst: 15. Poznámka: Pracovní poměr na dobu určitou. Směnnost: dvousměnný provoz - pracovní doba od 05:30 hod. do 14:00 hod., od 15:00 hod. do 23:30 hod., Požadavky: spolehlivost, pracovitost., Kontakt - p. Vursta Mykola, tel.: +420 777 929 258 (v době od 09:00 hod. do 11:00 hod.), e-mail: mykolavursta@email.cz (zaslání životopisu).. Pracoviště: Elegant group s.r.o. - provozovna, 549 31 Hronov 1. Informace: Mykola Vursta, +420 777 929 258.

Výroba - Výroba Strojírenští kovodělníci 137 Kč

Strojírenští kovodělníci DĚLNÍK, DĚLNICE - OPERÁTOR, OPERÁTORKA ve strojírenství. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 137.3 kč, mzda max. 185.7 kč. Volných pracovních míst: 3. Poznámka: Pracovní poměr na dobu určitou (1 rok) s možností prodloužení., Hrubá mzda od 137,30 Kč do 185,70 Kč/hod., , Náplň práce: práce v kovovýrobě, ve výrobě drátěného programu., , Požadavky: samostatnost, zodpovědnost, přesnost, manuální zručnost; odpovídající vzdělání., , Zaměstnavatel nabízí: výborné platové podmínky, práci ve stabilním a slušném kolektivu, zázemí stabilní mezinárodní společnosti s dlouholetou tradicí, možnost profesního růstu ve spojení s růstem mzdy. , , Gondella CZ s.r.o., významný výrobce kompletního regálového systému pro vybavení hypermarketů, supermarketů a obchodů, patřící do belgického sdružení výrobců regálového systému s dlouholetou tradicí - více na www.gondella.com/cs., Obdržené informace od zájemce o pracovní místo budou použity výhradně pro výběr uchazeče na tuto uvedenou pozici., , Kontakt - p. Kaňka Jaroslav; tel.: +420 491 401 211, 602 687 945; e-mail: info@gondella.cz (zaslání životopisu).. Pracoviště: Gondella cz s. r. o., 552 03 Česká Skalice. Informace: Jaroslav Kaňka, +420 491 401 211,602 687 945.

Výroba - Výroba Mechanici a opraváři osobních automobilů 27 000 Kč

Mechanici a opraváři nákladních automobilů AUTOMECHANIK/-ČKA. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 27000 kč, mzda max. 35000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní poměr na dobu neurčitou, jednosměnný provoz. Pozice je vhodná i pro osoby zdravotně znevýhodněné a osoby se zdravotním postižením s max. 2 stupněm invalidity., Nabízené výhody: 50% příplatek na obědy., Zaměstnavatel požaduje předem seznámení s provozem a ústní pohovor o nabízeném zaměstnání. , Kontakt - p. Rejchrt Václav, tel.: 603 806 291, e-mail: info@opravarenstvi.cz. Pracoviště: Opravárenství rasošky s.r.o., 552 21 Rasošky. Informace: Václav Rejchrt, +420 603 806 291.

Doprava a logistika - Doprava a logistika Obsluha zemních a příbuzných 140 Kč

Obsluha zemních a příbuzných strojů STROJNÍK/-ICE STAVEBNÍCH STROJŮ. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 140 kč, mzda max. 170 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní poměr na dobu neurčitou, jednosměnný provoz, práce po celé ČR, místo vhodné i pro absolventy/absolventky., , Požadavky: flexibilita, soběstačnost. Praxe 2 roky výhodou., , V případě zájmu kontaktujte: p. Václav Vik, tel.: 777 022 730, e-mail vizep@seznam.cz. Pracoviště: Václav vik, 552 05 Hořičky. Informace: Václav Vik, +420 777 022 730.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

TRADIČNÍ polská posila v novoměstských barvách Lukas Wrobel nenašel v dálkařském sektoru přemožitele. Výkonem 729 centimetrů zvítězil a novoměstskému mužskému družstvu zajistil porci 11 bodů.

Atletická družstva začala sezónu třetími místy

Ilustrační foto

Není zeleň jako zeleň... Statistiky někdy klamou

Vyzvánění zvonů zahájí Noc kostelů

Náchodsko - Páteční večer bude ve znamení Nocí kostelů. Svatostánky se otevřou veřejnosti a nechají nahlédnout i do jindy nepřístupných míst. Přinášíme vám program všech kostelů v regionu, které se k akci připojí.

Objev století pro Vrchlabí? Vykopali kostel, nejstarší stavbu města

Vrchlabí - Archeologové odhalili ve Vrchlabí pozůstatky dosud neznámého kostela ze středověku. Jde o nejstarší stavbu v dějinách města.

Komu se nelení... Náchod patří k nejzelenějším okresním městům

Náchodsko – Z okresních měst Královéhradeckého kraje si Náchod v případě zeleně stojí dobře. S 68 procentním podílem zelených ploch jeho keře a stromy vyčnívají nad celorepublikový průměr, který činí 49 procent. Přitom například v Hradci Králové zeleň tvoří jen 34 procent z celkové výměry města.

Bílý: Určitě jsme se mohli opřít o gólmany

Náchod - Mise záchrana – splněno. To by si mohl po sezóně ve svém diáři odškrtnout trenér prvoligových házenkářů Náchoda JAROMÍR BÍLÝ, jehož svěřenci skončili s patnácti body šestí, relativně daleko od sestupových příček. „Vím, že je i z mé stránky co zlepšovat,“ říká v rozhovoru trenér náchodských házenkářů.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT