Teplice nad Metují

Sjezdovka ve Ski areálu Kamenec přivítala v sobotu první lyžaře. Na technický sníh, který si v Teplicích provozovatelé „nasněžili“ sněhovými děly v závěru loňského roku, připadl na konci minulého týdne přírodní a vlek se mohl rozjet. „Tento týden jezdíme každý den od 13 do 17 hodin, v úterý, ve čtvrtek a v sobotu je večerní lyžování od 17 do 20 hodin,“ říká provozovatel vleku Radek Myška.

Za dvě hodiny lyžování zde zaplatí dospělí 130 korun, za tři 160 a za čtyři dvě stovky. Celodenní jízdenka je za 260 korun. Večerní za 180 korun. Děti (do 140 centimetrů výšky) zaplatí vždy přibližně o 30 korun méně.

Nový Hrádek

Zdejší lyžařský areál Panská stráň nabízí lyžařům dvě osvětlené sjezdovky v délce 460 a 340 metrů na kterých leží deset centimetrů mokrého a těžkého sněhu. Areál je rozšířen o možnost jízdy ve volném terénu. Dokud se nezlepší podmínky, tak v pracovní dny se lyžuje pouze při trénincích dětí oddílu v úterý a čtvrtky. O víkendu by se mělo jezdit od 9 do 17 hodin.

Děti do šesti let věku mohou podjet vstupní turniket k vleku zdarma, ostatní lyžaři zaplatí za hodinu 50 korun, za dvě hodiny 90 a za čtyři hodiny 120 korun. Celosezónní jízdenka stojí 2000 korun.

Janovičky

Od soboty byla zahájena sezóna i na Janovičkách u Broumova. Sněhové podmínky jsou v rámci možností dobré souvislá 30 cm sněhová pokrývka. Tento týden jsou vleky v provozu vždy při večerním lyžování to znamená dnes a ve čtvrtek od 17 do 20 hodin. V dopoledních a odpoledních hodinách pouze pro organizované skupiny lyžařů. Pro aktuální informace můžete volat vlekaři na tel. 603 529 799). O víkendu je provoz vleků podle provozní doby od 9 do 17 hodin, včetně sobotního večerního lyžování. Ceník zůstal na loňských hodnotách: půldenní permanentka 100, celodenní 160 korun, večerní lyžování 120 korun. Za sezónní permanentku včetně večerního lyžování by zájemce zaplatil 2200 korun.

Chlívce

Na Švédském vrchu nynější sněhové podmínky lyžovačku dosud neumožňují. Areál má ideální dostupnost ze silnice Červený Kostelec Stárkov. Dojezdová vzdálenost z okolních měst je přímo ideální z Červeného Kostelce, Hronova či Stárkova to je do sedmi kilometrů. Příznivé jsou i ceny děti za deset jízd na 400 metrovém vleku zaplatí za přenosnou bodovou jízdenku 40 korun, dospěli jen „padesátku“. Jen ten sníh kdyby napadl…

Náchod-Běloves

Také lyžařské vleky na sjezdovkách Brabák a Maliňák zatím nejezdí. Čekání na sníh se protahuje a v této sezóně se kotvy ještě nerozjely. Ceny jízdného se od loňského roku neměnily: deset jízd za 40,-, hodina za 50 korun, dvě hodina za 80 korun a tři hodiny za 120,-. Zlevněné jízdné mají děti do výšky 140 centimetrů a senioři nad 65 let.

Vlek mohou zdarma využít i děti do čtyř let a jednu jízdu mají „gratis“ i běžkaři, kteří chtějí vyjet k trasám na Dobrošov.

Machov

I na sjezdovce v Machově netrpělivě očekávají teplotu pod bodem mrazu a sněžení. Při dobrých sněhových podmínkách ale lyžařský areál uspokojí jak děti a začátečníky, tak i náročnější sjezdaře. Z horní stanice je při příznivém počasí nádherný výhled na Krkonoše. Neplacené parkoviště je 50 metrů od sjezdovky. Vlek o délce 650 metrů může přepravit až 400 lyžařů za hodinu. Za hodinu zaplatí děti 55 korun, dospělí 65, a jedna jízda stojí desetikorunu.

Police nad Metují

„Jsme připraveni, jen ten sníh zatím chybí,“ říká polická starostka Ida Jenková. Lyžařský vlek na Nebíčku sice má za sebou zkušební provoz, ale na lyžování na mírné sjezdovce bez terénních vln si zatím lyžaři musí počkat. V týdnu stojí půldenní jízdenka 30 korun, na večerní lyžování 50. Rovněž 50 korun stojí i půldenní jízdné o víkendu.