Dort Pikaču
Korpus: 5 vajec, 150 g cukru krupice, lžíce vody, 200 g hladké mouky, půl sáčku kypřicího prášku.
Náplň: 150 ml mléka, 70 g cukru krupice, půl sáčku vanilinového cukru, 25 g pudinkového prášku, 125 g másla, 500 g modelovací hmoty na potažení (možno zakoupit v cukrárnách).


Z vajec, cukru krupice a vlažné vody vytvoříme pevnou pěnu, do které zlehka zamícháme prosátou mouku s kypřidlem. Hmotu rozetřeme na plech podobně jako na roládu a upečeme při teplotě 200 ºC. Po upečení z delší strany plátu odřízneme pruh o velikosti zhruba 10 x 20 cm, který odložíme.
Vzniklý velký plát naplníme krémem připraveným tak, že větší část mléka s cukrem přivedeme k varu, menší část si rozmícháme s pudinkovým práškem a do horké směsi mléka s cukrem ji vlijeme. Po asi dvouminutovém provaření necháme vychladit a poté postupně zašleháme máslo, můžeme ochutit kakaem, kokosem, ořechy apod. Naplněný plát stočíme od neodříznuté strany na délku, vzniklý tvar zabalíme do fólie a vytvarujeme do podoby připomínající láhev se silnějším hrdlem, necháme i s fólii zatuhnout. Po zatuhnutí potáhneme mandlovou hmotou a dozdobíme do požadované podoby podle fantazie.


Čokoládová podkova

Korpus: 7 vajec, 210 g cukru krupice, 2 lžíce vody, 210 g hladké mouky, 35 g kakaa.
Náplň: 300 ml mléka, 70 g cukr krupice, 1 sáček vanilinového cukru, 50 g pudinkového prášku, 1 máslo, kakao, čokoláda na vaření, 100% tuk.
Vejce, cukr a 2 lžíce teplé vody vyšleháme do husté pěny, poté opatrně zamícháme prosátou mouku s kakaem. Vzniklou směs dávkujeme do formy ve tvaru podkovy a pečeme při teplotě 180 ºC.


Po vychladnutí rozkrojíme na tři části a plníme krémem, který si připravíme tak, že větší část mléka s cukrem přivedeme k varu, menší část si rozmícháme s krémovým práškem a do horké směsi mléka s cukrem ji vlijeme. Po provaření v délce asi 2 minut necháme podkovu vychladnout a poté postupně zašleháme máslo, můžeme ji ochutit třeba kakaem.


Naplněný korpus necháme v lednici vychladit asi na dvě až tři hodiny. Po vychlazení jej polijeme polevou z čokolády na vaření a ze stoprocentního tuku (poměr je tři ku jedné). Po potažení a zatuhnutí polevy dort libovolně dozdobíme.


Lázeňský dort

Korpus: 3 vejce, 90 g cukru krupice, lžička vody, 120 g hladké mouky, 1/5 sáčku prášku do pečiva.
Náplň: 200 ml mléka, 75 g cukru krupice, 150 g vlašských ořechů, 150 g másla.
Dohotovení : 250 ml smetany ke šlehání.


Vejce, cukr a lžičku teplé vody vyšleháme do husté pěny, poté opatrně zamícháme prosátou mouku s kypřidlem, vzniklou směs dávkujeme do kulaté dortové formy a pečeme při teplotě 180 ºC. Po upečení necháme vychladnout a potřeme náplní, kterou si připravíme tak, že vaříme mléko s cukrem a vlašskými ořechy do změknutí, do vychladlé směsi postupně zašleháme máslo. Potřený korpus necháme v lednici asi hodinu, poté na něho naneseme ušlehanou smetanu a dozdobíme.


Nabízené dorty i široký sortiment dalších cukrárenských výrobků najdete na adrese www.hshronov.cz V sekci Služby pro vás – Občerstvení za školou, kde si je můžete osobně nebo telefonicky objednat.