Renata Tylšová.

Renata Tylšová,
Červený Kostelec
Čas od času zavařuji , převážně okurky, dýni, ryngle… Levněji to asi nevyjde, ale určitě budou takové výrobky zdravější. Člověk ví, co do nich dává.

Martina Cvrčková.

Martina Cvrčková,
Náchod
Zavařuji omáčku z cuket ze zahrádky. Z kupovaných jahod dělám marmeládu. Finančně se to nevyplatí, ale chuť je lepší a mám dobrý pocit z vlastní výroby.

Věra Přibylová.

Věra Přibylová,
Náchod
Bydlím sama, zavařování se mi nevyplatí. Ovoce a zeleninu konzumuji raději v čerstvém stavu. Kompoty, džemy či okurky si občas kupuji v obchodech.

Renata Juráková.

Renata Juráková,
Velké Poříčí
Vloni jsem zavařila padesát sklenic okurek, které nám vystačí i letos. Jinak dělám džem z rybízu, kompoty vyjdou draze. Většinou hodně zamražuji.