Ventilek zve zájemce na kola

Například organizace Ventilek Náchod pořádá již řadu let Cykloturistický tábor pro rodiče s dětmi ve věku 9 – 16 let. Tábor je devítidenní a letos se koná v termínu 13. – 21. srpna. Místem konání je Lomnice nad Popelkou. „Pojeďte s námi na kolech poznávat zajímavosti a krásu Českého ráje. Můžete se těšit na výlety za poznáním i za koupáním, do přírody i do města, při exkurzi navštívíme místa, kam byste se jinak nedostali,“ láká rodiny s dětmi Petr Vojtěch, který navíc slibuje spoustu her a soutěží.

„Naučíme se nalézt správnou cestu, poskytnout první pomoc nebo opravit kolo. Bydlet budeme v budově ZŠ v Lomnici nad Popelkou,“ vysvětluje Vojtěch s tím, že děti budou rozděleny do skupin podle výkonnosti a věku.

Tábor je určen i pro začínající cyklisty a cyklistky, v současné době je ještě deset volných míst. Cena je 2550 kč (členové Déčka mají slevu 100 korun).

Hopsáček se postará i o nejmenší

Pestrou nabídku příměstských táborů organizuje Mateřské centrum Hopsáček z Náchoda. To nabízí celkem šest těchto táborů, z toho čtyři jsou pro děti ve věku 3 – 7 let, další dva jsou pro děti starší. Tábory mají lákavé názvy, které zaujmou především ty nejmenší – například „Po stopě plyšáka Kukyho“, „Expedice letem světem“ či „Cesta za sluníčkem“. Ceny těchto pětidenních příměstských táborů se pohybují v rozmezí 700 – 750 korun.

Je libo Letní putování po vodě?

Také občanské sdružení Eldorádo z Náchoda pořádá každoročně letní tábory. Jedním z těch letošních je vodácký tábor s názvem „Letní putování po vodě“, který se koná v prvních pět dní prázdnin. Tento vodácký tábor je určen pro všechny, kteří mají chuť zažít dobrodružství, mají rádi vodu a lodičky, rádi posedí večer u ohýnku a něco málo si zazpívají – prostě pro všechny milovníky pěkné přírody, vody, pohody a legrace. Kromě dětí se jej mohou zúčastnit i rodiče. Cena za dítě je 1300 korun, dospělí zaplatí 1900 korun.

Další z táborů, které Eldorádo Náchod o letních prázdninách pořádá v táborové základně Studánka ve Vernéřovicích nedaleko Meziměstí, mají názvy: „Tři mušketýři“, „Tajná Mise“ a „Tábor Legenda“. Cena těchto táborů, jež jsou určeny většinou pro děti ve věku sedm až sedmnáct let, se pohybují kolem tří tisíc korun.