Takovým je i kemp Rozkoš. Jeho provoz je celoroční, ale na léto, kdy je největší zájem, je připraven. Areál nabízí možnost ubytování až pro 3.5 tisíce osob. Lidé si mohou vybrat mezi stany, chatkami či karavany. Vedoucí kempu jen doufá, že letos vyjde počasí. Loni kvůli extrémním vedrům se objevil na přehradě vodní květ, a tak byl vydán zákaz koupání, což se projevilo sníženým počtem zájemců.


„Letos jsme pro návštěvníky zrekonstruovali sociální zařízení. Od prázdnin denně promítáme v letním kině a na své si u nás přijdou i milovníci lodí, surfování či jiných sportů. Pro děti máme motocross nebo kamerunské kozy,“ sdělil Jan Šnajdr.


Stále více zahraničních turistů vyhledává Autokemp Sedmihorky. „Jedná se především o Holanďany a Němce, ale začínají k nám jezdit i Belgičané,“ uvedl Pavel Staffen, vedoucí kempu. Celková kapacita chatek je zhruba 200 osob. K areálu náleží i stanová louka pro romantiky, karavany či tři mobilhousy (dům na kolech), které jsou v provozu jen v létě.


„Přes léto máme přichystaný bohatý program. Je tady letní škola irských tanců, cvičení či pravidelné večerníčky pro děti. Jelikož spolupracujeme se střediském ekologické výuky, máme zde malou ekofarmu a lesní naučnou stezku. Zkrátka se snažíme využívat přírody,“ dodal Staffen. Sezona začala v květnu a skončí v září či říjnu. Chatky už jsou ale beznadějně vyprodány.


Kemp Pecka se stany, karavany a chatkami zahájil sezonu již prvního května. I sem jezdí holandští turisté, vždyť do holandské vesnice u nás je to z kempu jen přes kopec. Pro zákazníky je zde možnost velkého sportovního vyžití, od tenisu až po beach volejbal. Letos je v plánu i letní kino. „Tento rok se snažíme zaměřovat hlavně na ty nejmenší. Máme pro ně dřevěné pískoviště, repliku korábu s lany a průlezkami. Nově máme animace nebo mlhoviště,“ řekl Ladislav Harčarik.