Na kolik korun přijde profesionální účes, barvení, stříhání či jiné služby? Kdo navštěvuje kadeřnice a kadeřníky nejvíce?

Co kadeřnice, to jiná cena…

Jak jsme zjistili, ceny za kadeřnické služby jsou rozdílné, a to podle druhu salónu. Na to, jak vysoké částky zákazníci u kadeřnice zaplatí, jsme se ptali nejen v profesionálních kadeřnictvích, ale také v učňovském středisku.

Nejčastějšími zákaznicemi v kadeřnických salónech jsou podle našeho zjištění spíše ženy ve středním věku. „I když musím říct, že muži o sebe v poslední době také hodně dbají,“ říká kadeřnice Simona Viková z Náchoda.

Velký zájem u žen je o přírodní barvy

Po jakých barvách dámy touží? Nejvíce prý po přírodních a často i po červených odstínech barev. „Dříve se hodně barvilo, ale dnes se lidé nechávají pouze ostříhat,“ tvrdí mistrová Stanislava Dostálová ze Střední školy propagační tvorby a polygrafie z Velkého Poříčí.

Ceny za umytí vlasů s ostříháním a vyfoukáním se pohybují v náchodském regionu od 250 korun do 270 korun.

Barvení pak přijde na zhruba 500 korun. Účesy na plesy či společenské události jsou ceněny podle složitosti. Jednodušší jsou od 250 korun, složitější pak až do 500 korun.

„Naše ceny jsou jiné. Liší se od ostatních kadeřnických salonů. Jsou nižší. A to proto, že jsme učňovské středisko,“ vysvětluje mistrová Dostálová. Dodává, že cena za ostříhání a obarvení vlasů je u nich 230 korun, záleží i na délce vlasů. Společenský účes se u učňů dá pořídit již za 100 korun.

Mladí kluci chtějí často bílé melíry

V některých kadeřnických salónech se nechávají barvit i muži. Ovšem jenom zřídka. Podle mistrové Stanislavy Dostálové chodí nejčastěji mladí kluci, kteří chtějí bílé melíry. Chodí však velmi málo. Stejně tak „často“ se prý zákaznice ptají na rady ohledně správné péče o vlasy.

Frčí kratší a polodlouhé vlasy

A jaké účesy v současné době nejvíc frčí? „Řekla bych, že v módě jsou teď spíše kratší nebo polodlouhé účesy,“ konstatovala Soňa Pohlová z kadeřnického salónu Picasso v Náchodě.

Svatební a společenské účesy prý nejsou zas až tolik častým přáním zákaznic salonů. Jedná se spíše o výjimečný požadavek. (ml)