Čtyři pětisetlitrové pivní tanky se staly novou dominantou restaurace. „Chtěli jsme velkou změnu a tou tanky rozhodně jsou. Nepochybujeme, že díky tankovému pivu dojde v naší restauraci k většímu oživení a zkvalitnění nabídky. Ráda bych pivo nejvyšší kvality věnovala našim věrným hostům," říká majitelka Milena Galbová.

Majitelé vsadili na tankové pivo, i když pro ně museli přinést osobní oběť. „Chtěli jsme mít tanky opravdu viditelné a tak jediné vhodné místo v hořejší části restaurace bylo v prostoru naší dosavadní kanceláře.

Kvůli prosklené tankovně jsme se museli stěhovat," říká s úsměvem. Restaurace, nesoucí její iniciály MG, má dvě podlaží, kromě hlavní části restaurace s 80 místy disponuje ještě velkým salonkem v přízemí (60 míst), který však je při velkém počtu hostů pravidelně otevřen. V obou patrech jsou výčepy, takže tankový Gambrinus je k dispozici v obou částech restaurace.

Gambrinus Premium, ale také Pilsner Urquell a Velkopopovický Kozel se hodí ke kuchyni, kterou ve Slavii připravují.

„Z tankového piva se stává pomalu fenomén. Spousta hostů jezdí právě za tankovým pivem cíleně, Hradec Králové je cílem pivních turistů a partiček svolávajících se na Facebooku z našeho regionu. Doufám, že takovým cílem budeme brzy i my. Hlavní ale pro nás zůstávají Náchodští, kteří tankové pivo až dosud neměli možnost ve svém městě ochutnat." (pr)