VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Letní recepty nejen na prázdniny

VÝCHODNÍ ČECHY - Včera skončil školní rok a začaly prázdniny. A protože i přes léto se jíst musí, nabízíme vám pár receptů od kuchaře Martina Exnera.

1.7.2007
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK

Kulajda podle klasika

300 g brambor, 300 g čerstvých hub, 100 g mrkve, 250 ml smetany, 60 g hladké mouky, 1 cibule, 50 g celeru, 50 g petržele, 30 g másla, 4 vejce, několik kuliček nového koření a pepře, 4 bobkové listy, sůl, kmín, ocet, 1,5 l vody Nakrájenou cibuli, mrkev, celer a petržel zlehka orestujeme na tuku a zalijeme vodou. Přidáme na kostky nakrájené brambory, houby, osolíme a okořeníme. Když jsou brambory měkké, polévku zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a přibližně deset minut vaříme. Na závěr polévku dochutíme dle své chutě například solí, octem, případně i cukrem. Můžeme ji zjemnit kouskem másla. Na talíři polévku ozdobíme natvrdo uvařeným vejcem a petrželkou.

Plněný pečený brambor ve slupce 8 větších brambor, 400 g kuřecích prsíček, 150 g žampionů, 100 g kukuřice,100 g cibule, 200 g rajčat, 200 g kečupu, 20 ml sojové omáčky, sůl, pepř, česnek, 100 ml zakysané smetany, olej. Omyté brambory se slupkou rozkrojíme a v troubě nasucho upečeme. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na oleji orestujeme. Přidáme nakrájené žampiony, rajčata, cibuli a kukuřici. Dále ochutíme kečupem, sojovou omáčkou, česnekem, solí a pepřem. Upečené brambory upravíme na talíř, přelijeme připravenou směsí, zdobíme zakysanou smetanou a snítkou čerstvé petrželky.

Vanilková zmrzlina s jahodami a reveňovou pěnou 4 kopečky zmrzliny, 200 g čer stvých jahod, 200 g reveně, 100 ml bílého vína, 50 ml rybízového likéru, 50 g medu, cukr. Jahody rozkrojíme na půlky, společně s cukrem a rybízovým likérem necháme marinovat. Mezitím rozvaříme reveň s medem a vínem. Necháme vychladnout a mixujeme do pěny. Zmrzlinu upravíme na talíř, obložíme jahodami a kolem polijeme reveňovou pěnou. Ozdobíme snítkou čerstvé meduňky. Zájemcům o studium připomínáme, že škola nabízí střední vzdělání s výučním listem, střední vzdělání s maturitou a nástavbové studium. Dny otevřených dveří a další kola přijímacího řízení na školní rok 2007/2008 jsou stanoveny na 11. července a 22. srpna, vždy od 13 do 17 hodin. Od 27. srpna jsou Dny otevřených dveří každou středu od osmi do sedmnácti hodin. Ohlásit návštěvu školy nebo získat informace je možné u paní Kačerové, která je asistentkou ředitelky. K dispozici jsou čísla 602 163 890 nebo 602 163 051. Na školní rok 2007/2008 a 2008/2009 nabízíme denní a dálkové studium pro absolventy základních škol i pro vyučené. Hotelnictví a turismus, Management turismu a služeb, Obchodní akademie nebo obory Kuchař, Číšník, Cukrář, Pekař, Podnikání nebo Společné stravování. Jen pro maturanty nabízíme jednoroční denní studium k získání výučního listu.

1.7.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Jičín - Hronov
17

V derby padaly góly jen ve druhé třetině, Nové Město pálilo ostrými

Fotografie, která se stane symbolem letošních voleb.
DOTYK.CZ
6

Internet se baví: Babiš líbá a Benda je stejnou jistotou jako smrt a daně

Právě jsme se narodili - říjen 2017

Náchodsko - Vítáme nová miminka na Náchodsku. Podívejte se na fotogalerii novorozenců, kteří v přišli na svět v náchodské porodnici v říjnu roku 2017. Šťastným rodičům gratulujeme.

Velké Poříčí i Provodov to měly o fous

Náchodsko - Stoprocentní byl ve víkendovém kole fotbalové I. B třídy regionální trojlístek.

FOTO: Od opeřenců až po vysazení břízy

Česká Skalice - Letošní ročník Slavnosti stromů ve Vile Čerych v České Skalici se opravdu vydařil.

Ve šlágru kola slavila úspěch kostelecká taktika

Náchodsko - Fotbalisté Náchoda nebudou na třetí říjnový víkend vzpomínat v dobrém.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT