Do objektu, který si SGC dlouhodobě pronajímá, se přesune přibližně sto lidí ze stávajících závodů v Červeném Kostelci a ve Velkém Poříčí.

Cílem reorganizace provozů je uvolnit ve stávajících závodech prostor pro vytlačovací linky na výrobu těsnění dveří a dalších pohyblivých částí karosérií. Současných deset linek v Červeném Kostelci doplní v květnu linka jedenáctá a ve Velkém Poříčí se vytvoří prostor pro umístění dalších dvou linek, s jejichž instalací se počítá v následujících dvou letech.

Každá linka představuje investici okolo šedesáti miliónů korun. Již nyní musí několik linek pracovat v nepřetržitém místo v obvyklém třísměnném režimu a kapacita pro zajištění nových zakázek proto musí být posílena.

Přesun do nového závodu začne v květnu, kdy do rekonstruovaných prostorů přejde 20 lidí z hlavního závodu. V červnu přibude 80 lidí z Velkého Poříčí. Pro zaměstnance z Náchoda zřídí SGC novou autobusovou linku, zaměstnanci z Velkého Poříčí využijí stávající firemní autobusovou dopravu. Doprava je pro zaměstnance zdarma a SGC zajišťuje v regionu tři linky třikrát denně na každou směnu, denně najezdí autobusy přibližně 500 kilometrů.

SGC je evropským lídrem ve výrobě těsnicích systémů pro pohyblivé části automobilových karosérií. Vyrábí především těsnění dveří a gumárenské směsi, menší část tvoří výroba lisovaných dílů z pryže a vícekomponentních materiálů. (pl)