Spolu se školním vyučováním se od září rozjedou i dětské kroužky. Rodiče mohou vybírat kroužky jak podle jejich ceny, tak i podle toho, co nabízejí.
Například v Polici nad Metují mohou děti v novém školním roce navštěvovat kroužky, které organizuje mateřské centrum MaMiNa.
V kroužku keramiky pro nejmenší, který je spojen s dalším tvořením pod vedením Simony Pohlové, budou moci děti poznávat keramickou hlínu a tvoří z ní výrobky. Tvořit se bude i z jiných, netradičních materiálů. Cena tohoto kroužku je 175 korun za pět hodinových lekcí.

Pro děti ve věku cca 6 až 9 let je určen dramatický kroužek, který se v Polici nad Metují koná rovněž pod hlavičkou mateřského centra. „Kroužek povede lektorský tým ve složení zkušené divadelnice Ivany Richterové a nadšence Martiny Golové,“ řekla Deníku Kateřina Hlávková, předsedkyně MaMiNy. Jak dodala, pro děti jsou připraveny samé zajímavé činnosti, například komunikace, mluvené slovo, pohybová aktivita, rozvíjení fantazie, pohádky a příprava na studování her či pohádek – s následnými představeními. Vstupné je 35 korun na jednu lekci, vybírá se dopředu za pět lekcí.
Také Dům dětí a mládeže Stonožka v Novém Městě nad Metují nabízí pro školní rok 2011 – 2012 řadu dětských kroužků. Ty budou zahájeny až v říjnu. Rodiče však mohou již nyní vybírat z velké nabídky, která obsahuje například kroužky přírodovědné, výtvarné a keramické, sportovní a pohybové, rukodělné, hudební, jazykové, technické a počítačové.

Například kroužek stolního tenisu stojí 550 korun za rok, keramický kroužek 700 – 750 korun, rybářský klub 300 korun, klub dívek přijde na 700 korun, kroužek hry na kytaru stojí 550 korun. Kroužky jsou určeny jak pro děti a mládež, tak i pro dospělé .
Velký výběr kroužků nabízejí i základní umělecké školy, které se zaměřují zejména na talentované děti.