Díky velkému stavebnímu boomu by člověk očekával, že stěhovací firmy mají práce nad hlavu. Opak je ale pravdou. Někteří majitelé mají stěhování jako doplněk ke své činnosti, protože by se neuživili.

Jedním z nich je Radim Drtílek, který se stěhování věnuje již deset let. „Stavebnictví sice zažívá boom, ale já mám zakázek pořád stejně. Stěhování provozuju k dopravě,“ uvedl Drtílek s tím, že průměrně přestěhuje jeden byt týdně.

Drtílek zaměstnává jednoho člověka a na každé stěhování si najímá brigádníky.

Přestěhovat byt či dům není také žádná levná záležitost. „Pokud se budeme pohybovat po Hradci, platí se 350 korun na hodinu za auto a dvě stě korun na hodinu za osobu. Mimo Hradec se přičítají kilometry nebo prostoj auta. Záleží ale i na zakázce,“ dodal Drtílek.

Mnohem lépe jsou na tom například v Praze, kde počet firem nabízejících stěhovací služby vzrostl třikrát a práci mají každý den.
Podle administrativní pracovnice Martiny Říhové, která pracuje ve firmě Stěhování Hanč, se touto prací uživit dá.

„O prázdninách stěhujeme spíše soukromníky. Jinak našich služeb využívají spíše společnosti. Průměrně stěhujeme třikrát denně,“ uvedla Říhová.
Existuje také spousta firem, které stěhují výhradně a pouze velká břemena. Jejich služeb lidé využívají většinou jen v nutnosti, protože jsou tyto služby pochopitelně dražší.

Jednou z obdobných firem, která se zaměřuje na velké náklady, především na stěhování pian a klavírů, je Petrof Hradec Králové, který je také zároveň jejich největším českým a potažmo také evropským výrobcem.