VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Nové informace ve stolničení

21. století je plné trendů, s nimiž se setkáváme na každém kroku, a tak se nevyhnuly ani gastronomii.

2.6.2007
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: ARCHIV HD

Co je nového v oblečení obsluhujícího personálu? Restaurace samozřejmě není přehlídkové molo a obsluhující personál nejsou manekýnky a manekýni. V každém případě jsou reprezentanty podniku a součástí interiéru. Začneme s tím, co je už opravdu paséé. Krátká úzká černá sukně, krajková zástěrka a bílá halenka s odvážným dekoltem. Toto oblečení nemá s moderním pojetím oblečení obsluhujícího personálu opravdu nic společného. Stejně tak minisukně, kraťasy.


Po mnoha experimentech zvítězily jednoduché uniformy stejné pro ženy i muže. Vycházejí z aktuální módní nabídky a klasická černobílá kombinace stále vede. Velmi žádoucí je i umístění názvu nebo loga podniku na zástěře, košili či kravatě. Profesionální výsledek jistě ocení hosté i samotný personál. Je mnohem jednodušší být milý v oblečení, které sluší a nositel se cítí dobře.


Dalším z trendů je wellness-food. Pokud chce host jíst zdravě, musí najít pokrmy, které mu přinesou pocit lehkosti a požitku. Tak by se dal nejstručněji charakterizovat jeden z aktuálních gastronomických trendů. Lidé si začínají hlídat nejen váhu, ale hlavně kvalitu jídla.


Termín „zdravé jídlo“ je však pro mnohé profesionály i hosty spíše postrachem, neboť si každý pod tímto pojmem představí nevábně vypadající jídlo téměř bez chuti. Lehká kuchyně nezatěžující trávící ústrojí má obsahovat méně tuků, hlavně těch živočišných. Ty bychom měli nahrazovat rostlinnými, používat méně cukru, méně solit, sůl nahrazovat zeleným kořením, tmavé maso nahradit drůbežím a rybami. Suroviny by měly obsahovat minimum škodlivin a maximum výživných látek. Co je tedy v současné době in? Polévky ze zeleninových pyré, kůzlečí a telecí maso, teplá zelenina, netradiční luštěniny a obiloviny, dezerty ochucené medem, kozí a ovčí sýry. Také nesmíme zapomenout na šetrnou úpravu pokrmů jako je vaření v páře, rychlé opékání na pánvi wok, nebo příprava pokrmů v konvektomatu .Z nabídky nápojů můžeme doporučit stolní vody ochucené bylinkami, zakysané nápoje, ovocné čaje, zelené čaje, pivo i víno.


Znáte gastronomickou novinku – Lauerovy horké kameny? Bauerovy horké kameny zjednodušují provoz kuchyně a přinášejí hostům potěšení z vlastního kulinářského umu. Kameny se ve speciální peci prohřejí na 380°C a potom mají schopnost 40minutového provozu. Vzhledem k absenci tuků je příprava zcela bezproblémová. Maso, zelenina a ovoce zůstávají dietní a bohaté na vitamíny. Takto vytvořené pokrmy odpovídají současným trendům zdravé výživy a přinášejí chuť masa v jeho původní a přírodní podobě.


Vepřový plátek, jarní cibulky a koktejlová rajčata na horkém kameni
600 g vepřových řízků, 3 polévkové lžíce středně ostré hořčice, 6 polévkových lžic oleje, sůl, pepř, 2 svazky jarních cibulek, 1 citron (chemicky neošetřený), 300 g koktejlových rajčat
Příprava : 35 minut
Vepřové řízky omyjeme pod studenou vodou, osušíme papírovým ubrouskem, odkrojíme tuk, případně řízky naklepeme paličkou na maso.
Do 2 PL oleje zamícháme hořčici, ochutíme solí a pepřem a směs přelijeme na plochou misku. Vepřové řízky v hořčicové marinádě několikrát obrátíme, necháme je dobře okapat a dáme na mísu.
Jarní cibulky očistíme a rovněž pod studenou vodou omyjeme a osušíme. Zelenou část odkrojíme a cibulku šikmo nakrájíme na asi centimetrové kroužky.


Dobře omytý citron nakrájíme na plátky. Koktejlová rajčata omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Zbytky stopek vykrojíme.
Jarní cibulky, plátky citronu a koktejlová rajčata rozdělíme do misek. Misky i mísu s řízky dáme na stůl.
Horký kámen rozehřejeme, desku potřeme olejem a nejdříve budeme péct řízky, které za častého obracení pečeme asi 6 minut dokřupava a dozlatova. Pak na horkém kameni upečeme zeleninu s plátky citronu, který dodá masu a zelenině příjemnou svěží a ovocnou chuť.

2.6.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Vzdělávání a školství - Vzdělávání a školství Asistenti učitelů 12 310 Kč

Asistenti pedagogů ASISTENT/-KA PEDAGOGA. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 12310 kč, mzda max. 17220 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní poměr na dobu určitou (1 rok) s možností prodloužení, plný pracovní úvazek, pracovní doba - střídání nočních a dopoledních směn. Nástup od 1. 9. 2018., Platové zařazení dle nařízení vlády č. 564/2006 Sb. - 4. platová třída dle doby praxe. , Požadavky: minimálně střední vzdělání s výučním listem + kurz asistenta pedagoga, kladný psychologický posudek dle zákona č. 109/2002 Sb. o výkonu ústavní výchovy dle § 18., Zaměstnavatel nabízí: stravování, využití FKSP., Kontakt zasláním životopisu na e-mail: reditelka@zsspecaddjaromer.cz. Pracoviště: Dětský domov, základní škola speciální a praktická škola, jaroměř, Palackého, č.p. 142, 551 01 Jaroměř 1. Informace: Taťána Kánská, +420 491 421 784.

Výroba - Výroba Obsluha strojů 17 000 Kč

Obsluha zařízení (kromě lakovacích) na povrchovou úpravu kovů a jiných materiálů OBSLUHA STROJŮ A ZAŘÍZENÍ NA POVRCHOVOU ÚPRAVU KOVŮ. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Nepřetržitý provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč, mzda max. 18500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní poměr na dobu určitou (6 měsíců), možnost prodloužení nebo doba neurčitá. , Praxe výhodou., Zaměstnavatel nabízí příplatky za směnnost., Kontakt - paní Martinková Lenka, tel.: 491 403 113, e-mail: eltn@eltn.cz (zaslání životopisu) nebo osobně na provozovně.. Pracoviště: Nový elton a.s., Náchodská, č.p. 2104, 549 01 Nové Město nad Metují 1. Informace: Lenka Martinková, +420 491 403 113.

Gastronomie - Gastronomie Barman, výčepní 15 000 Kč

Barmani BARMAN/-KA (HERNA BAR AGH). Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 15000 kč, mzda max. 22000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Zaměstnavatel přijme obsluhu do nově otevřeného baru (HERNA BAR AGH Červený Kostelec)., Požadavky: minimální praxe v oboru podmínkou, spolehlivost, příjemné vystupování. , Před návštěvou nejdříve telefonický kontakt za účelem sjednání schůzky - p. Víšek tel.: 777 311 077.. Pracoviště: Falknor deal s.r.o. - provozovna, Jiráskova, č.p. 199, 549 41 Červený Kostelec. Informace: Robert Víšek, +420 777 311 077.

Výroba - Výroba Technici elektronici přístrojů, strojů a 23 000 Kč

Technici elektronici přístrojů, strojů a zařízení PROVOZNÍ ELEKTRIKÁŘ/-KA, ELEKTRONIK/-ČKA. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 23000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní poměr na dobu určitou (1 rok) + následuje prodloužení na dobu neurčitou. Nástup možný ihned. Pozice je vhodná i pro absolventy/-ky., Nabízená hrubá měsíční mzda od 23.000,- Kč do - dle schopností., Požadavky: min. vzdělání - vyučení v oboru elektro, vyhláška č. 50/1978 Sb., Kontakt: e-mailem, poštou nebo telefonicky.. Pracoviště: Mesa parts s.r.o., 549 12 Vysokov. Informace: Personální oddělení, +420 491 419 811.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Chorvatská fanynka. Fotbalové MS Rusko 2018
12

Krásné ženy z Argentiny, Nigérie a Evropy. Vyberte nejhezčí fanynku skupiny D

Videosouhrn 22. června 2018

Historicky první jaderná svatba a od císařpána k bolševikům: zhlédněte videa dne

Za znásilnění a zneužití nezletilé sestřenice dostal mladík podmíněný trest

Hradec Králové - Za znásilnění a pohlavní zneužití nezletilé dívky udělil soud 21letému mladíkovi roční podmíněně odložený trest.

Srdce Hradce začíná tepat divadlem

Hradec Králové - Oblíbený festival Divadlo evropských regionů startuje už v pátek. První den přinese hru z Kosova, obří loutky i brněnské komiky.

Kráska z Peru, Austrálie nebo Evropy? Vyberte nejhezčí fanynku skupiny C

Fotbalové mistrovství světa v Rusku neprovázejí jen nádherné útočné akce a góly, ale i krásné ženy na tribunách či ve fanzónách. Do konce června vám budeme nabízet nejsympatičtější fanynky týmů z každé skupiny. Můžete hlasovat pro vaši favoritku, vítězky pak postoupí do finále, v němž se „utkají“ o pomyslný titul Miss šampionátu.

Nepoučitelná seniorka tentokrát přepadla zlatnictví

Hradec Králové - Před půl rokem přepadla poštu, teď se 65letá žena pokusila v centru Hradce Králové vykrást zlatnictví.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT