VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Nové informace ve stolničení

21. století je plné trendů, s nimiž se setkáváme na každém kroku, a tak se nevyhnuly ani gastronomii.

2.6.2007
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: ARCHIV HD

Co je nového v oblečení obsluhujícího personálu? Restaurace samozřejmě není přehlídkové molo a obsluhující personál nejsou manekýnky a manekýni. V každém případě jsou reprezentanty podniku a součástí interiéru. Začneme s tím, co je už opravdu paséé. Krátká úzká černá sukně, krajková zástěrka a bílá halenka s odvážným dekoltem. Toto oblečení nemá s moderním pojetím oblečení obsluhujícího personálu opravdu nic společného. Stejně tak minisukně, kraťasy.


Po mnoha experimentech zvítězily jednoduché uniformy stejné pro ženy i muže. Vycházejí z aktuální módní nabídky a klasická černobílá kombinace stále vede. Velmi žádoucí je i umístění názvu nebo loga podniku na zástěře, košili či kravatě. Profesionální výsledek jistě ocení hosté i samotný personál. Je mnohem jednodušší být milý v oblečení, které sluší a nositel se cítí dobře.


Dalším z trendů je wellness-food. Pokud chce host jíst zdravě, musí najít pokrmy, které mu přinesou pocit lehkosti a požitku. Tak by se dal nejstručněji charakterizovat jeden z aktuálních gastronomických trendů. Lidé si začínají hlídat nejen váhu, ale hlavně kvalitu jídla.


Termín „zdravé jídlo“ je však pro mnohé profesionály i hosty spíše postrachem, neboť si každý pod tímto pojmem představí nevábně vypadající jídlo téměř bez chuti. Lehká kuchyně nezatěžující trávící ústrojí má obsahovat méně tuků, hlavně těch živočišných. Ty bychom měli nahrazovat rostlinnými, používat méně cukru, méně solit, sůl nahrazovat zeleným kořením, tmavé maso nahradit drůbežím a rybami. Suroviny by měly obsahovat minimum škodlivin a maximum výživných látek. Co je tedy v současné době in? Polévky ze zeleninových pyré, kůzlečí a telecí maso, teplá zelenina, netradiční luštěniny a obiloviny, dezerty ochucené medem, kozí a ovčí sýry. Také nesmíme zapomenout na šetrnou úpravu pokrmů jako je vaření v páře, rychlé opékání na pánvi wok, nebo příprava pokrmů v konvektomatu .Z nabídky nápojů můžeme doporučit stolní vody ochucené bylinkami, zakysané nápoje, ovocné čaje, zelené čaje, pivo i víno.


Znáte gastronomickou novinku – Lauerovy horké kameny? Bauerovy horké kameny zjednodušují provoz kuchyně a přinášejí hostům potěšení z vlastního kulinářského umu. Kameny se ve speciální peci prohřejí na 380°C a potom mají schopnost 40minutového provozu. Vzhledem k absenci tuků je příprava zcela bezproblémová. Maso, zelenina a ovoce zůstávají dietní a bohaté na vitamíny. Takto vytvořené pokrmy odpovídají současným trendům zdravé výživy a přinášejí chuť masa v jeho původní a přírodní podobě.


Vepřový plátek, jarní cibulky a koktejlová rajčata na horkém kameni
600 g vepřových řízků, 3 polévkové lžíce středně ostré hořčice, 6 polévkových lžic oleje, sůl, pepř, 2 svazky jarních cibulek, 1 citron (chemicky neošetřený), 300 g koktejlových rajčat
Příprava : 35 minut
Vepřové řízky omyjeme pod studenou vodou, osušíme papírovým ubrouskem, odkrojíme tuk, případně řízky naklepeme paličkou na maso.
Do 2 PL oleje zamícháme hořčici, ochutíme solí a pepřem a směs přelijeme na plochou misku. Vepřové řízky v hořčicové marinádě několikrát obrátíme, necháme je dobře okapat a dáme na mísu.
Jarní cibulky očistíme a rovněž pod studenou vodou omyjeme a osušíme. Zelenou část odkrojíme a cibulku šikmo nakrájíme na asi centimetrové kroužky.


Dobře omytý citron nakrájíme na plátky. Koktejlová rajčata omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Zbytky stopek vykrojíme.
Jarní cibulky, plátky citronu a koktejlová rajčata rozdělíme do misek. Misky i mísu s řízky dáme na stůl.
Horký kámen rozehřejeme, desku potřeme olejem a nejdříve budeme péct řízky, které za častého obracení pečeme asi 6 minut dokřupava a dozlatova. Pak na horkém kameni upečeme zeleninu s plátky citronu, který dodá masu a zelenině příjemnou svěží a ovocnou chuť.

2.6.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

annonce-logo

Nabídky práce

+ Podat inzerát

Bankovnictví a finanční služby - Bankovnictví a finanční služby Účetní20 000 Kč

Účetní všeobecní SAMOSTATNÁ/-Ý ÚČETNÍ. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní poměr na dobu určitou (do 31.5.2019) s předpokladem prodloužení smlouvy na dobu neurčitou (pracovní místo není zástupem za zaměstnance). Hrubá měsíční mzda po zapracování až 25.000,- Kč., , Pracovní náplň: kompletní zpracování účetnictví a daňové evidence pro více účetních jednotek vč. závěrkových prací, prezentace výstupů z účetnictví., , Požadavky: min. SŠ vzdělání ekonomického směru, praxe v kompletním vedení účetnictví min. 2 roky, znalost práce s MS Excel, řidičský průkaz sk. B, znalost AJ nebo NJ výhodou. , , Další předpoklady: samostatnost, odpovědnost, spolehlivost, pečlivost, komunikativnost, reprezentativní a příjemné vystupování, rozhodnost, dobré organizační schopnosti, flexibilita, odolnost proti stresu. , , Zaměstnavatel nabízí: různorodou práci v oboru vedení účetnictví a daňové evidence, možnost odborného růstu, přátelské pracovní prostředí, motivující finanční ohodnocení, příspěvek na stravování, možnost profesního postupu (hlavní účetní, vedoucí účetní skupiny)., , Přihlášky a strukturovaný profesní životopis zaslat na e-mail: hr@billcom.cz , NEKONTAKTOVAT TELEFONEM.. Pracoviště: Billcom, spol. s r.o., Na Zadomí, č.p. 1246, 549 01 Nové Město nad Metují 1. Informace: Marie Machová, .

Informační technologie - Informační technologie Správce informačního20 000 Kč

Technici počítačových sítí a systémů TECHNIK/-ČKA, SPRÁVCE/-KYNĚ POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní poměr na dobu neurčitou. Nástup možný ihned nebo dle dohody. , , Pracovní náplň: kompletní správa LAN sítě zákazníků; instalace a servis PC (WIN, HW, aplikační sw) a periférií; instalace a správa WIN a Linux serverů ve spolupráci s externím dodavatelem; servisní zásahy vzdáleně i v místě zákazníka; technická podpora., , Požadavky: min. SŠ vzdělání technického (IT) směru; 2-3 roky praxe výhodou; znalost LAN sítí a jejich komponentů; dobrá znalost MS WIN XP/W7/W10; dobrá znalost HW, základy OS Linux; znalost AJ alespoň na úrovni čtení dokumentace; řidičský průkaz sk. B., , Další předpoklady: samostatnost, odpovědnost, spolehlivost, pečlivost; komunikativnost, reprezentativní a příjemné vystupování; dobré organizační schopnosti., , Zaměstnavatel nabízí: různorodou práci v oboru IT, možnost odborného růstu, přátelské pracovní prostředí, motivující finanční ohodnocení (nástupní mzda dle dovedností a zkušeností), stravenky., , V případě zájmu, prosíme, zašlete profesní životopis na e-mail: hr@billcom.cz, NEKONTAKTOVAT TELEFONEM.. Pracoviště: Billcom, spol. s r.o., Na Zadomí, č.p. 1246, 549 01 Nové Město nad Metují 1. Informace: Jan Neumann, .

Řemeslné práce - Řemeslné práce Frézař25 000 Kč

Seřizovači a obsluha konvenčních fréz OBSLUHA NC FRÉZY. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 25000 kč, mzda max. 30000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní poměr na dobu neurčitou. Nástup možný ihned. , Požadavky: vyučení ve strojírenském oboru, praxe v oboru 2 roky, základy programování NC, ochota se učit, výpis z rejstříku trestů, spolehlivost., Zaměstnavatel nabízí příspěvek na stravování., Kontakt - Ing. Kejdana Václav, tel.: 603 806 712, e-mail: v.kejdana@kdplaneta.cz. Pracoviště: Kd planeta s.r.o. - pracoviště, 551 01 Jaroměř 1. Informace: Václav Kejdana, +420 603 806 712.

Technika a elektrotechnika - Technika a elektrotechnika Seřizovač30 000 Kč

Seřizovači a obsluha číslicově řízených strojů OPERÁTOR/-KA CNC STROJŮ. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 30000 kč, mzda max. 35000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní poměr na dobu neurčitou. Nástup možný ihned. Pozice je vhodná i pro absolventy/-ky., Požadavky: čtení z výkresové dokumentace, samostatnost, spolehlivost, flexibilita, pečlivost., Zaměstnavatel nabízí: stravování zdarma, možnost služebního čísla zdarma + další benefity., Kontakt zasláním životopisu na e-mail: helarent.sro@gmail.com. Pracoviště: Helarent s.r.o. - provozovna, Náchodská, č.p. 1504, 549 01 Nové Město nad Metují 1. Informace: Kateřina Vondrová, .

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Videosouhrn Deníku – pátek 23. února 2018

Znavený dvouletý dveřník, fet za volantem a soutěž střihačů vína: videa dne

Sportovec roku Náchodska

Vybírejte svou sportovní Hvězdu Deníku

V malých obcích chybí zubaři

Náchodsko - Dentisty mají dostat na venkov ministerské peníze. Podle starostů to nepomůže.

AKTUALIZOVÁNO

Hokejisté v bitvě o finále padli s Ruskem. Zahrají si o olympijský bronz

/FOTOGALERIE/ Šance na medaili ještě žije, zlato z toho už ale nebude. Čeští hokejisté prohráli v semifinále olympijského turnaje s Ruskem 0:3 a budou tak bojovat o bronz. Ze strany národního týmu to nebyl špatný výkon, bohužel znovu vyhořel v koncovce. Svěřenci trenéra Josefa Jandače se v sobotu od 13:10 utkají s vítězem zápasu mezi Kanadou a senzací z Německa.

Kraj bude likvidovat nelegální billboardy. Může to stát miliony

Královéhradecko - Osm stovek nelegálních billboardů stojí kolem silnic I. třídy v Královéhradeckém kraji. Část z nich bude muset být odstraněna na náklady kraje.

Pevnost Dobrošov spolkne přes 90 milionů. Začnou ji opravovat

Náchodsko - Tyto práce se dotknou jak komplexu krytů a podzemních chodeb, tak vstupní haly a sálů s expozicemi.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT