VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Nové informace ve stolničení

21. století je plné trendů, s nimiž se setkáváme na každém kroku, a tak se nevyhnuly ani gastronomii.

2.6.2007
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: ARCHIV HD

Co je nového v oblečení obsluhujícího personálu? Restaurace samozřejmě není přehlídkové molo a obsluhující personál nejsou manekýnky a manekýni. V každém případě jsou reprezentanty podniku a součástí interiéru. Začneme s tím, co je už opravdu paséé. Krátká úzká černá sukně, krajková zástěrka a bílá halenka s odvážným dekoltem. Toto oblečení nemá s moderním pojetím oblečení obsluhujícího personálu opravdu nic společného. Stejně tak minisukně, kraťasy.


Po mnoha experimentech zvítězily jednoduché uniformy stejné pro ženy i muže. Vycházejí z aktuální módní nabídky a klasická černobílá kombinace stále vede. Velmi žádoucí je i umístění názvu nebo loga podniku na zástěře, košili či kravatě. Profesionální výsledek jistě ocení hosté i samotný personál. Je mnohem jednodušší být milý v oblečení, které sluší a nositel se cítí dobře.


Dalším z trendů je wellness-food. Pokud chce host jíst zdravě, musí najít pokrmy, které mu přinesou pocit lehkosti a požitku. Tak by se dal nejstručněji charakterizovat jeden z aktuálních gastronomických trendů. Lidé si začínají hlídat nejen váhu, ale hlavně kvalitu jídla.


Termín „zdravé jídlo“ je však pro mnohé profesionály i hosty spíše postrachem, neboť si každý pod tímto pojmem představí nevábně vypadající jídlo téměř bez chuti. Lehká kuchyně nezatěžující trávící ústrojí má obsahovat méně tuků, hlavně těch živočišných. Ty bychom měli nahrazovat rostlinnými, používat méně cukru, méně solit, sůl nahrazovat zeleným kořením, tmavé maso nahradit drůbežím a rybami. Suroviny by měly obsahovat minimum škodlivin a maximum výživných látek. Co je tedy v současné době in? Polévky ze zeleninových pyré, kůzlečí a telecí maso, teplá zelenina, netradiční luštěniny a obiloviny, dezerty ochucené medem, kozí a ovčí sýry. Také nesmíme zapomenout na šetrnou úpravu pokrmů jako je vaření v páře, rychlé opékání na pánvi wok, nebo příprava pokrmů v konvektomatu .Z nabídky nápojů můžeme doporučit stolní vody ochucené bylinkami, zakysané nápoje, ovocné čaje, zelené čaje, pivo i víno.


Znáte gastronomickou novinku – Lauerovy horké kameny? Bauerovy horké kameny zjednodušují provoz kuchyně a přinášejí hostům potěšení z vlastního kulinářského umu. Kameny se ve speciální peci prohřejí na 380°C a potom mají schopnost 40minutového provozu. Vzhledem k absenci tuků je příprava zcela bezproblémová. Maso, zelenina a ovoce zůstávají dietní a bohaté na vitamíny. Takto vytvořené pokrmy odpovídají současným trendům zdravé výživy a přinášejí chuť masa v jeho původní a přírodní podobě.


Vepřový plátek, jarní cibulky a koktejlová rajčata na horkém kameni
600 g vepřových řízků, 3 polévkové lžíce středně ostré hořčice, 6 polévkových lžic oleje, sůl, pepř, 2 svazky jarních cibulek, 1 citron (chemicky neošetřený), 300 g koktejlových rajčat
Příprava : 35 minut
Vepřové řízky omyjeme pod studenou vodou, osušíme papírovým ubrouskem, odkrojíme tuk, případně řízky naklepeme paličkou na maso.
Do 2 PL oleje zamícháme hořčici, ochutíme solí a pepřem a směs přelijeme na plochou misku. Vepřové řízky v hořčicové marinádě několikrát obrátíme, necháme je dobře okapat a dáme na mísu.
Jarní cibulky očistíme a rovněž pod studenou vodou omyjeme a osušíme. Zelenou část odkrojíme a cibulku šikmo nakrájíme na asi centimetrové kroužky.


Dobře omytý citron nakrájíme na plátky. Koktejlová rajčata omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Zbytky stopek vykrojíme.
Jarní cibulky, plátky citronu a koktejlová rajčata rozdělíme do misek. Misky i mísu s řízky dáme na stůl.
Horký kámen rozehřejeme, desku potřeme olejem a nejdříve budeme péct řízky, které za častého obracení pečeme asi 6 minut dokřupava a dozlatova. Pak na horkém kameni upečeme zeleninu s plátky citronu, který dodá masu a zelenině příjemnou svěží a ovocnou chuť.

2.6.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Gastronomie - Gastronomie Číšník, servírka 25 000 Kč Číšníci a servírky ČÍŠNÍK/SERVÍRKA. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 25000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Směnnost: turnusové služby (krátký/dlouhý týden)., Požadavky: praxe v oboru., Zaměstnanecké výhody: osobní ohodnocení., Kontakt - paní Drašnarová Iva, tel.: 608 268 914, e-mail: recepce@hotel-beranek.com (zaslání životopisu).. Pracoviště: Hotel zlatý beránek s.r.o. - pracoviště, Masarykovo náměstí, č.p. 74, 547 01 Náchod 1. Informace: Iva Drašnarová, +420 608 268 914. Potravinářství - Potravinářství Řezník, bourač 15 000 Kč Porážeči zvířat, bourači masa PRACOVNÍK/-ICE BOURÁRNY MASA. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15000 kč, mzda max. 18000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní poměr na dobu neurčitou, plný pracovní úvazek., , Zaměstnanecké výhody: prémie, pružná pracovní doba., , Kontakt zasláním životopisu na e-mail: nellyelisint@gmail.com, , Místo výkonu práce: Horní Adršpach 26, 549 52 Horní Adršpach.. Pracoviště: Martin vlček - pracoviště, 549 52 Horní Adršpach. Informace: Kárníková, +420 608 710 832. Doprava a logistika - Doprava a logistika Skladník 20 000 Kč Skladníci, obsluha manipulačních vozíků SKLADNÍK/-ICE. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč. Volných pracovních míst: 5. Poznámka: SKLADNÍK/-ICE - manuální práce při nakládání a vykládání pneumatik na skladech., Pracovní poměr na dobu neurčitou, jednosměnný provoz (pracovní doba podle potřeby skladů). Nástup možný ihned., , Zaměstnanecké výhody: bonus - ohodnocení za výkon., , Kontakt zasláním životopisu na e-mail: aneta.plasilova@nejlevnejsipneu.cz. Pracoviště: Tomket, s.r.o. - provozovna, 549 83 Meziměstí u Broumova 3. Informace: Petr Rajnoha, +420 725 230 134. Výroba - Výroba Ostatní zpracovatelé masa, ryb a příbuzní 19 000 Kč Ostatní zpracovatelé masa, ryb a příbuzní pracovníci PRACOVNÍK/-ICE EXPEDICE MASA A MASNÝCH VÝROBKŮ. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Noční provoz, úvazek: . Mzda min. 19000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní poměr na dobu určitou, po zapracování možnost prodloužení na dobu neurčitou. Pracovní doba od 19:00 hod. (začátek směn neděle). Nástup možný ihned., , Náplň práce: příprava masa a masných výrobků k expedici pro odvoz odběratelům. , Velkou výhodou je znalost druhů masa a masných výrobků, samostatnost, výkonnost, zodpovědnost, flexibilita. , , Zaměstnanecké výhody: odměna za doporučeného zaměstnance, možnost nákupu výrobků za sníženou cenu, každý měsíc balíček z výrobků společnosti, odměny při pracovních a životních jubileích, podnikové dotované stravování, příspěvek na penzijní připojištění, možnost ubytování., , Kontakt - Mgr. Belančinová Katarína; tel.: 491 419 418 (Po-Pá od 06:00 hod. do 14:30 hod.), e-mail: personalni@skalican.cz (zaslání životopisu).. Pracoviště: Skaličan a.s., Zelená, č.p. 226, 552 03 Česká Skalice. Informace: Katarína Belančinová, +420 491 419 418(Po-Páod06:00hod.do14:30hod.).

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Filip přijel do Nového Města nad Metují společně s bratrem Viktorem.
7

Mladý herec Filip Antonio se na festival vrací rád

NOVOMĚSTSKÉMU vytrvalci Kamilu Krunkovi (v zeleném dresu) to běhá nejen na dráze, ale i mimo ní.

Další vítězství posunulo Krunku do čela seriálu

Třetí den festivalu komedie se nesl ve znamení hudby

Nové Město nad Metují - Třetí den 40. ročníku festivalu české filmové komedie v Novém Městě nad Metují opět odstartovala promítání pro mladší diváky - Pat a Mat znovu v akci, Bajkeři, Špunti na vodě a pro starší Teambulding. Každé představení za 50 korun navnadilo diváky na hlavní body večera - soutěžní snímky Přání k mání a Tátova volha.

Po boji se zrodila remíza

Náchod - K prvnímu venkovnímu zápasu cestovaly prvoligové kuželkářky Náchoda do Zlína, odkud si po zajímavém průběhu přivezly cenný bod.

Vysazením stromu uctili v Náchodě památku Olgy Havlové

Náchod - Letos v červenci by se manželka prvního českého prezidenta Olga Havlová dožila 85 let. Na její počest se Nadace Olgy Havlové Výbor dobré vůle rozhodl připomenout si tuto osobnost řadou akcí. Jednou z nich je vysazování 85 stromů dobré vůle. Mezi vybranými městy, kde bylo strom vysazen se stal poslední zářijové pondělí Náchod.

Útočně laděné východočeské derby dopadlo lépe pro Krčín

Nové Město nad Metují - K dalšímu utkání první ligy národní házené mužů zajížděli házenkáři Krčína k východočeskému derby na půdu TJ Sokol Opatovice nad Labem.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT