Studenti, kteří by se chtěli na pracovním trhu ucházet o práci barmana, tak měli možnost naučit se výrobní postupy při přípravě míchaných drinků, jaké používat barové sklo a pomůcky při přípravě nápojů a samozřejmostí bylo i osvojit si receptury základních drinků.

Kurz se skládal jak z teoretické, tak i z praktické části a to vše se měli možnost naučit od opravdového mistra v tomto oboru, jelikož lektorem tohoto kurzu byl Karel Mayer - vícepresident a lektor CBA, který je několikanásobným barmanem roku, mistrem Evropy, mistrem světa v technice a vicemistrem světa I.B.A.

Na závěr kurzu čekali na absolventy závěrečné teoretické a praktické zkoušky, po kterém úspěšní studenti obdrželi certifikát s mezinárodní platností, který jim s velkou pravděpodobností pomůže získat pracovní umístění jako barman.

Při středečním dnu otevřených dveří měli možnost sledovat absolventy kurzu při praktické výuce i zájemci, kteří si hotelovou školu přišli prohlédnout a kteří uvažují o studiu na zdejší škole. Připravené drinky jim byly též nabídnuty k ochutnání a přesvědčili se tak, že i míchaný nápoj připravený studenty má vynikající chuť.

(Jiří Mach)