Nápis Medový obchůdek nad dveřmi definitivně potvrzuje, že tady bydlí včelařka. Zazvoním, a za chvíli mi otvírá usměvavá sympatická tvář – patří ekovčelařce Simoně Adamcové, letošní vítězce soutěže o nejlepšího ekologického zemědělce roku, za kterou získala putovní trofej – tzv. Bartákův hrnec naplněný mincemi v hodnotě dvaceti tisíc korun. Důvodem, proč jsem do medového obchůdku přišel je, že chceme společně s Velkopopovickým Kozlem a čtenáři Deníku najít nejšikovnějšího fachmana náchodského regionu, kterého pak Kozel odmění za poctivou práci a jeho řemeslný kumšt.
Simona Adamcová je původním povoláním profesionální muzikantka, ale náhoda tomu tak chtěla, že vyměnila svět reflektorů a potlesků za život na vesnici spojený s bzukotem včel.

Úspěch svého podniku Simona Adamcová připisuje pečlivému a s citem vedenému chovatelskému vedení včelstev, pracovitosti a neustálé chuti vylepšovat nejen technologii včelaření. „Když je práce zároveň i koníčkem, jde to samo,“ usmívá se včelařka.
Co je pro Simonu nejlepší odměnou po práci? „Samozřejmě čas na odpočinek a teď i čas na malého Honzíka. Momentálně je to takové sluníčko, co mě nabíjí energií a chutí se usmívat.“

Simony Adamcové jsme se zeptali na tajemství jeho úspěchu. Prozraďte nám, co podle sebe děláte lépe než ostatní a kvůli čemu se Vaši zákazníci stále vracejí? „Důvodem našeho úspěchu jsou asi vysoce hodnotné včelí produkty a spolupráce založená na důvěře se zákazníky.
Na co se nejvíce těšíte po dni plném práce? „Na čisté svědomí, že jsem pro chod farmy udělala maximum. Na ten jedinečný pocit, že jsem toho nemohla stihnout více a krůček po krůčku se zas posunula o kousek vpřed na trnité cestě něco v životě dokázat. V mém případě splnit si svůj sen o funkční včelí farmě na vesnici.“

Motto:„Mojí zákazníci vědí, že u nás na farmě dostanou čerstvé a kvalitní zboží.“