Tamější hodináři chystají limitovanou edici náramkových hodinek, která bude čítat 136 kusů. Tento symbolický počet byl zvolen jako připomínka letopočtu 1936, který je rokem narození Václava Havla.

Prvních deset kusů bude mít pouzdro z 18karátového zlata, které na korunce doplní kabošon z českého granátu asociace srdce, symbolu prezidenta Václava Havla. Smaltovaný číselník zdobí miniatura podpisu Václava Havla spolu s číslem 80 a také symbolem srdce, kterým prezident svůj podpis doprovázel (na snímku). Na zadním víku hodinek jsou vyryta data prezidentova narození a úmrtí.

Dalších třicet kusů edice bude ve variantě bicolor, tedy kombinaci nerezu a zlatých prvků. Zbývajících 96 hodinek bude v nerezovém provedení.

„Spojení prvního prezidenta České republiky a prvního výrobce českých hodinek je více než symbolické. Ať plynutí času, který budou hodinky odpočítávat, potvrdí, že odkaz Václava Havla neztratil nic na své aktuálnosti a vysoké hodnotě," uvedl Vangelis Zingopis, ředitel Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97.