K požáru lesní hrabanky menšího rozsahu vyjeli v 17:19 náchodští profesionální hasiči a místní dobrovolní hasiči k ulici Českoskalická v Červeném Kostelci. Požár byl ihned beze škod uhašen.

Oheň zalarmoval před 19 hodinou profesionální hasiče z Jaroměře a dobrovolné hasiče z Hořiček a Chvalkovic. Ti vyjeli likvidovat požáru sena a strniště do Chvalkovic. Požár na ploše zhruba 15 x 20 metrů byl během několika minut uhašen.

Vodu v bazénu si ohřívá někdo jiný

Červený Kostelec - Po neznámém pachateli, který se zřejmě chtěl před letní sezónou předzásobit v bazénu teplou vodou, pátrají policisté v Červeném Kostelci.

Neznámý poberta v blíže neurčené době od čtvrtka 15. do neděle 18. června odcizil ze zahrady chaty u rybníka Špinka dva solární panely na výhřev vody v bazénu. Společně se solárními panely z prostoru od bazénu zmizely i dvě ratanové zahradní židle. Celkovou škodu, majitelé vyčíslili na 9990 korun. Je jasné, že v případě dopadení bude muset pachatel vyhřívání vrátit a navíc mu za přečin krádeže hrozí až dva roky, a to pěkně „v chládku".