Název akce Jiřinkové slavnosti 
KDY: 6. - 8. 9. 2019 
KDE: Česká Skalice 
ZA KOLIK: Není uvedeno 

Muzeum Boženy Němcové pořádá v areálu muzea a na maloskalické tvrzi
tradiční výstavu jiřinek. Zhlédnout můžete tisíce řezaných květů i výsadeb. Připravena je soutěž o nejhezčí jiřinu i občerstvení v muzejní kavárně. Areál je otevřený každý den od 9 do 17 hodin. V sobotu i v neděli si můžete vyzkoušet některou z výtvarných dílen, aranžování jiřinek nebo malování na hedvábí. Nedělní odpoledne zpestří promenádní koncert Big bandu Dvorský ze Dvora Králové nad Labem.

Název akce Náchodské Kuronské slavnosti 
KDY:  7.9. od 10.00 hodin 
KDE: Státní zámek Náchod
ZA KOLIK: zdarma, od 18,45 hodin zpoplatněno za 100 Kč 

Náchodský zámek bude tuto sobotu patřit Kuronským slavnostem. Můžete se těšit na pestrý program i stánky s řemesly a občerstvením. Při prohlídkách zámku ožijí historické postavy, děti pobaví připravený program i atrakce, bude se kouzlit, žonglovat i šermovat, zazní koncerty, uvidíte módní přehlídku, dravce a mnoho dalšího. Dopoledne vystoupí děti z místních mateřských a základních škol. Na slavnosti opět zavítá družina vévody Kuronského i hosté z partnerského města Bauska v Lotyšsku. Večer pak vystoupí zpěvačka Aneta Langerová s kapelou.

Název akce Oživlé prohlídky 
KDY: 7. 9. od 9 do 16 hodin 
KDE: Pevnost Josefov 
ZA KOLIK: není uvedeno 

Pevnost Josefov pro vás v rámci Dnů evropského dědictví 2019 připravila komentované Oživlé prohlídky Bastionu I. a podzemí pevnosti. Seznámíte se nejen se všemi nejdůležitějšími okamžiky historie pevnostního města Josefov, ale i s dobovými postavami a denním životem vojáků. Prohlídky se konají v sobotu 7. září vždy každou hodinu od 9 do 16 hodin. Akce je vhodná i pro rodiny s dětmi.

Název akce Sraz vozidel CITROËN 2CV
KDY: 6. - 8. 9. 2019 
KDE: Autokemp Brodský u Červeného Kostelce
ZA KOLIK: zdarma

Společnost 2CV ČechoMor pořádá o víkendu 6. – 8. 9. 2019 v kempu Brodský u Červeného Kostelce desátý sraz majitelů, přátel a příznivců legendárních vozidel CITROËN 2CV známých pod přezdívkou Kachna. Na programu je spanilá jízda s cílem v Broumově, soutěže pro dospělé i děti, přehlídka vozů či koncert skupiny MP2.