Historické odpoledne
KDY: 17. srpna od 14 hodin
KDE: Náchod
ZA KOLIK: vstupné dobrovolné

Historický spolek Antares a Sbor dobrovolných hasičů Běloves pořádají v sobotu 17. srpna u hospůdky U Mílů na Plhově v Náchodě Historické odpoledne. K vidění budou šermířská vystoupení, historické tance, ohnivé souboje, či inkviziční soud s mučením a upálením čarodějnic. Účinkují: spolek historického šermu Antares z Náchoda, skupina historických a scénických tanců Via Nemesissis. a dorazí i Římští legionáři. Vystoupení doplní živá hudba v podání rodinného hudebního uskupení Roušarovci. Začátek představení je ve 14 hodin. Vstupné: dobrovolné.

Kvíčerovská pouť
KDY: 14. - 18. srpna
KDE: Police nad Metují
ZA KOLIK: vstup zdarma

Tradiční akce s pouťovými atrakcemi, bohatým programem a trhy proběhne od 14 do 18. srpna v Polici nad Metují. Pořadatelé pro návštěvníky připravili: výstavu a spanilou jízda historických vozidel, den otevřených dveří lezecké stěny Ostaš, výstavu květin a citrusů, výstavu zvířectva, fotbalové utkání, řemesla u kovárny a v Dřevěnce, taneční zábavu, ohňostroj, koncerty, trhy a mnoho dalšího. Nebude chybět ani bohaté občerstvení.

Večerní prohlídky s bájnými příběhy pana Hůlka
KDY: 17. srpna v 18 hodin
KDE: Červený Kostelec
ZA KOLIK: 50 Kč

Domek Boženy Němcové v Červeném Kostelci vlastnil kupec Augustin Hůlek, který o svém domě věděl pochopitelně vše. V sobotu 17. srpna od 18 hodin vám samotný majitel domku poví fascinující příběhy a prozradí bájné, ale i pravdivé historky, které se k domku a k Červenému Kostelci vážou.

Figarova svatba
KDY: 18. srpna od 11 hodin
KDE: Zámek Náchod
ZA KOLIK: 40 Kč

Studenti ZUŠ Náchod nastudovali jedno z nejznámějších představení a zahrají jej v neděli 18. srpna na náchodském zámku. V zámecké zahradě se odehraje jeden bláznivý den, protože se chystá svatba sluhy Figara. Začátky představení jsou v 11, ve 13, 14, v 15 a 16 hodin.