Rozverná komedie Světáci v Kolárově divadle.
KDY:
8. 2. v 19.00 hodin
KDE: Police nad Metují
ZA KOLIK: 140 Kč

Divadelní soubor Kolár uvede v sobotu 8. února v Kolárově divadle v Polici nad Metují komedii Světáci. Rozverný příběh tří venkovských zedníků – fasádníků, kteří se dostanou se svou prací do Prahy. Tito dělníci si usmyslí, že si užijí radovánek, které jim poskytuje hlavní město a proto se rozhodnou, že alespoň na jednu noc budou vystupovat jako skuteční životem protřelí světáci. Vyrazí proto do „lepší“ společnosti a seznámí se s ne zcela nepodobnou trojicí lehkých dámiček.

Dětem se představí Čtyřlístek a talisman moci
KDY:
8. 2. v 15.00 hodin
KDE: Broumov
ZA KOLIK: 50 kč

Báječný Čtyřlístek zavítá do Městského divadla v Broumově se zbrusu novým dobrodružstvím, které pro vás připravilo Divadlo D5. Pohádka plná legrace, napětí a pěkných písniček. Tentokrát se čtyři kamarádi vydávají za bájným talismanem, který umí ovládat vše živé. Aby ho získali, musí se vypravit do dalekých himalájských hor nebo na prosluněnou Havaj. Do cesty se jim ovšem postaví prohnaný a vykutálený profesor Zádrhel, který si na kouzelný talisman dělá také zálusk.

Nedělní pohádka na motivy Hanse Christiana Andersena.
KDY: 9. 2. v 15.00 hodin 
KDE: Divadlo Dr. Josefa Čížka Náchod
ZA KOLIK: od 50 Kč

Divadlo Pohádka Praha uvede v Městském divadle Dr. J. Čížka v Náchodě představení na motivy pohádky Hanse Christiana Andersena Kouzelné křesadlo. V příběhu plném čar a kouzel se setkáváme s vysloužilým vojákem Jankem, který získá kouzelné křesadlo a s pomocí mocného strážce, svého dobrého srdce a veselé mysli ochrání sebe i celé království před úmysly zlé babice. Navíc získá srdce krásné princezny.

Mše svatá za Boženu Němcovou  
KDY: 9. 2. 2020 v 8.00 hodin 
KDE: Malá Skalice 
ZA KOLIK: není uvedeno

Slavnostní mše svatá za spisovatelku Boženu Němcovou, jejíž dvousté výročí narození si v tomto roce připomínáme, se uskuteční v barokním kostele Nanebevzetí Panny Marie v Malé Skalici. 

Dětský karneval
KDY: 9. 2. 2020 ve 14.00 hodin 
KDE: Sokolovna v Olešnici
ZA KOLIK: není uvedeno

TJ Sokol Olešnice vás v neděli 9. února zve do sokolovny v Olešnici na Dětský karneval. Na děti čekají soutěže hry i tanec.

Sobotní večer ve znamení plesů
KDY:
8. 2. od 20.00 hodin
KDE: Náchodsko

Lidový ples
Místní organizace KDU - ČSL Náchod vás srdečně zve do náchodské sokolovny na tradiční Lidový ples. K tanci a poslechu hraje hudební skupina Vosa, připraveno je předtančení i bohatá tombola. Začátek ve 20 hodin.

Hasičský ples
Sbor dobrovolných hasičů Nový Hrádek pořádá v sobotu 8. února od 20.00 hodin v místní sokolovně tradiční hasičský ples. K poslechu a hlavně k tanci zahrají Stavostrojka a hudební skupina Antreé. Připravena je bohatá tombola, zajištěno pestré občerstvení. Vstup ve společenském oděvu, vycházkové hasičské uniformy vítány.

Charitativní skautský ples
se bude konat v sobotu 8. února v 19 hodin v sokolovně v Červeném Kostelci. Součástí plesu bude dražba na podporu hnutí Mary´s Meals, které poskytuje jedno vydatné jídlo každý školní den nejchudším dětem na světě. V dražbě na vás budou čekat zajímavé ceny. Přijďte si zatančit, pobavit se, dozvědět se něco nového a podpořit dobrou věc.

Sokolský ples
TJ Sokol Olešnice vás zve v sobotu 8. února 2020 od 20 hodin do sokolovny v Olešnici na tradiční ples. K tanci a poslechu hraje hudební skupina Styl.

Farní ples
Farnost Broumov pořádá v sobotu 8. února od 20.00 hodin v sále Kulturního domu v Martínkovicích dvanáctý ročník Farního plesu. K tanci a poslechu za hraje hudební skupina Medium Band.

Taneční zábava
TJ Slovan Broumov vás v sobotu 8. února 2020 od 19 hodin zve do kulturního sálu Střelnice v Broumově na Taneční zábavu. Hraje kapela Ironick. Zajištěno je občerstvení i bohatá tombola.