Začátkem roku dokonce na tomto místě uhasl život devětačtyřicetileté Polky, která seděla na místě spolujezdce.

Správa železniční dopravní cesty plánuje na inkriminovaném přejezdu změny na konci roku 2017. Již v minulosti se lidé často vyhraňovali vůči bezpečností. I starosta Rokytnice Petr Hudousek v nedávné době Deníku uvedl, že přehlednost a celková bezpečnost přejezdu je problematická a zlepšit bezpečnost je nezbytné.

„Dle mého názoru je to určitě potřeba. Sám jsem měl už na místě problémy, abych to dobrzdil, a to jsem jel pomalu. V zimě je toto místo opravdu zrádné," uvedl začátkem roku.

Podle posledních informací se SŽDC rozhodla situaci řešit přidáním světelného signalizačního zařízení se závorami. Inkriminovaný přejezd je formálně označen správně – značením Stop. Nicméně i díky nehodám, často tragickým, vyvstala otázka, jestli pouze toto značení stačilo k tomu, aby dostatečně upozornilo řidiče na možné riziko.

Železniční přejezd mezi Rokytnicí a Pěčínem má „přestat strašit" řidiče na přelomu příštího roku.

„SŽDC zadala zpracování dokumentace pro územní řízení na přestavbu zabezpečovacího zařízení železničního přejezdu na trati Doudleby n. Orl. – Rokytnice v O. h, který je v současné době zabezpečen výstražnými kříži. Navrhuje se, aby byl přejezd zabezpečen světelným přejezdovým zabezpečovacím zařízením se závorami. Předpoklad realizace stavby prostřednictvím SSZ je přelom roku 2017 -2018," uvedla mluvčí SŽDC Kateřina Šubová.