„Pro Královéhradecký kraj to znamená vůbec první projekt tohoto typu. Chceme tímto krokem nejen snížit provozní náklady automobilů v rámci krajského vozového parku, ale také zvýšit bezpečnost zaměstnanců. V neposlední řadě má tento projekt pozitivní vliv na životní prostředí, jelikož automobily mají nulové emise. Průběžně budeme hodnotit provoz elektromobilů a je pravděpodobné, že v budoucnu pořídíme i další,“ řekl hejtman Jiří Štěpán.

Hradecký terminál
Autobus srazil ženu u hradeckého terminálu. Na místě zemřela

Elektromobily budou parkovat v parkovacím domě RegioCentrum, kde budou tři parkovací místa s dobíjecími stanicemi.

„Všechny přípravné práce budou dokončeny po dodání nabíjecích stanic a jejich instalaci, což předpokládáme v polovině června. Z celkové pořizovací ceny 2,6 milionu korun včetně DPH se nám podařilo získat na koupi těchto tří elektromobilů dotaci ze Státního fondu životního prostředí ve výši 810 tisíc korun, zbylou částku jsme doplatili z krajského rozpočtu,“ doplnil radní pro oblast investic a majetku Václav Řehoř.

Osmileté Dominice Jindráčkové změnila život těžká havárie, při které utrpěla mnohočetná zranění a v nemocnici v Hradci Králové bojovala o život. Nevzdává se ani dnes, navštěvuje výuku se svými spolužáky a den ode dne se její zdravotní stav zlepšuje. Pomoc
Autonehoda změnila Dominice život. Teď potřebuje naší pomoc

Vozový park Královéhradeckého kraje v současné době disponuje celkem 43 automobily.