Skupina lidí, kteří kvůli dobrušskému úředníkovi Radovanu Antlovi může přijít o svá vozidla, má jasno: Rozhodně se nevzdá bez boje. Lidé, kteří netušili, že vlastní auta, která kdosi přivezl z ciziny a Antl je legalizoval, ačkoli neměl, chtějí spojit své síly.

Momentálně končí lhůta, během které měli na dobrušský úřad doručit originální doklady od vozidel, jinak budou vozidla vyřazena z provozu. Vzhledem k tomu, že téměř nikdo z minimálně dvou set poškozených takové doklady nemá a ani mít nemůže, dá se rozhodnutí dobrušského úřadu dobře předjímat.

Jenže není definitivní. „Chceme se odvolat ke krajskému úřadu a ideálně společně. Hledáme proto další lidi, kterých se tato kauza týká," uvedla Darina Frišmanová, jedna z poškozených. Napálení majitelé vozidel se navíc obrátili i na úřad ombudsmana. Věří, že pokud své síly spojí, bude jejich pozice při vyjednávání s úřady silnější. A ve hře může být i žaloba na stát. Ačkoli se díky Deníku podařilo spojit několik majitelů těchto vozidel, je jasné, že další desítky lidí po celém Česku mají stejný problém.

„Nenecháme to tak. Stát pochybil a nyní jde po nás. Je to ostuda. Úřady a policie nejsou schopny občany uchránit před zločinci a podvodníky. Lidem, kteří ta auta do Čech tahali, se nikdy nepodařilo nic prokázat. Jsou v tom miliony korun. A teď úřady chtějí nás, kteří jsme nic neudělali, připravit o náš majetek," nechal se slyšet další nespokojený majitel.

DÁLE ČTĚTE: Napálení majitelé aut přijdou o peníze