Její vzpomínky míří do roku 2008, kdy Karel Gott zvítězil hlasováním posluchačů Českého rozhlasu v celostátní anketě Šarmantní osobnost roku. A na Ladě Klokočníkové, která zhruba před třiceti lety anketu vymyslela a přivedla do života, bylo, aby Mistra pozvala na finálový večer do hradeckého Klicperova divadla. „Byla jsem tenkrát přesvědčená, že mě čeká dlouhé vyjednávání s různými lidmi z jeho týmu, ale skutečnost byla velmi jednoduchá. Dostala jsem na něj telefonní číslo, on se podíval do diáře a řekl - přijedu, a rád," říká i po jedenácti letech s úsměvem Lada Klokočníková.

V roce 2008 Karel Gott zvítězil v celostátní anketě Šarmantní osobnost roku. A na Ladě Klokočníkové bylo, aby ho pozvala na finálový večer do hradeckého Klicperova divadla.

Stejně splavné jako začátek bylo i následné domlouvání podrobností finálového večera, kam vedle Karla Gotta mířili i další nominovaní: Jiřina Jirásková, Lucie Bílá, Zbygniew Czendlik, Laďa Kerndl, Ladislav Špaček, Jitka Zelenková a Michal Horáček. „Každý telefonický rozhovor byl velmi příjemný, pohodový a občas i docela zábavný. To když jsme hledali čas, kdy mu mohu zavolat. Víte,co, tak to zkuste v pondělí v osm, snad nám to vyjde, řekl. Na jeho slovo se dalo vždycky spolehnout. V pondělí v osm prostě zvedl telefon," pokračuje Lada Klokočníková, která během třicetileté historie ankety vyjednávala s desítkami celebrit - leckdy velmi složitě. „Karel Gott byl důkazem, že skutečné hvězdy jsou skromné a velmi lidské."

Karel Gott
Setkali jste se s Karlem Gottem? Jak na něj budete vzpomínat?

Její slova pak Mistr potvrdil i během své několikahodinové návštěvy v Hradci Králové. „Přijel přesně v domluvenou hodinu a chtěl vidět scénář, místo a čas odpolední zkoušky," dodává Lada Klokočníková. „Na rozdíl od jiných neměl žádné zvláštní požadavky na šatnu, občerstvení, servis…, nic takového."

A nejlepší prý přišlo na závěr. Po skončení úspěšného finálového večera v divadle se hosté přesunuli do nedalekého klubu Satchmo. A za Karlem Gottem samozřejmě přišla dlouhá řada fanoušků. „Obdivovala jsem ho, s jakou grácií a ochotou se dlouhé hodiny podepisoval, fotografoval, nikoho neodmítl přesto, že musel být unavený. Byl to gentleman se vším všudy," vzpomíná Lada Klokočníková, která má od té doby stále ve svém mobilním telefonu Gottovo soukromé číslo. „Bylo to neuvěřitelné gesto důvěry," usmívá se.

Karel Gott pak zůstal v kontaktu s hradeckým rozhlasem a vzpomněl si na něj i osobním pozváním na oslavu svých sedmdesátin v pražském hotelu Ambassador.

Diskžokej Zdeněk Vranovský ve své „kanceláři“.
Bez hadic a majáčků se dýza neobešla