V pondělí jsme jako Evropané přišli v modrém, vyrobili jsme si olympijskou vlajku. Poté jsme hádali a doplňovali slovo OLYMPIÁDA, které jsme si zapsali psacími tvary i do sešitu. Všechna písmenka tohoto slova už totiž umíme! V matematice jsme psali pětiminutovky pastelkou podle barvy, kterou jsme si pro daný den zvolili. Zúčastnili jsme se „slalomu na lyžích“.

V úterý jsme v černých tričkách byli Afričané. Zaskákali jsme si na lyžích z „můstku“, připomněli jsme si Jiřího Rašku. Na interaktivní tabuli jsme utvořili z písmenek názvy jednotlivých sportů a prohlédli si zajímavosti Afriky. Středa byla ve znamení červené, stali jsme se Američany. Na tabuli jsme si ukázali Sochu svobody a jiné fotky Ameriky.  Zaběhli jsme si biatlon s nezbytnou „střelbou na terč“. Každý si při pracovních činnostech vyrobil své olympijské kruhy.  Podívali jsme se, jak olympiádu zvládl kreslený vlk a zajíc. Ve čtvrtek jsme jako žlutí Asiaté navštívili knihovnu. Co se týká sportu, byl to den oddychový, abychom načerpali síly na další dny. V pátek jsme v zelené barvě Austrálie poskládali puzzle jednotlivých sportů. Dnešním olympijskou disciplínou bylo rychlobruslení po oválu naší tělocvičny.

Každý den zjišťujeme stav našeho medailového konta V Pchjongjangu a doplňujeme záznamy na naší olympijské tabuli. Olympiádou nás provází Hymna olympiády dětí a mládeže. Druhý olympijský týden pokračujeme v duchu dalších olympijských sportů, které si v upravené podobě sami vyzkoušíme – čeká nás běh s boby, „curling“ dvojic, hokej a snowboarding. Se zakončením olympiády v Pchjongjangu  i my převezme vítězné medaile za jednotlivé sporty. Určitě jsme si díky olympijskému projektu přiblížíme a „vyzkoušíme“ dosud neznámé sporty a dozvíme se spoustu zajímavostí. Ohrožuje nás jen přicházející chřipka, která neustále mění počet sportuschopných olympioniků. Po ukončení třídní zimní olympiády nás čekají zasloužené jarní prázdniny.