Tak velkou koncentraci návštěvníků důchodového věku zažívá Borohrádek na Rychnovsku jen jednou do roka. Při Sportovních hrách seniorů Královéhradeckého kraje, kterými ožilo celé městečko minulý čtvrtek. Malou krajskou „olympiádu" si tu v celkem sedmnácti disciplínách minulý čtvrtek odbyly stovky sportovců ve věku od pětapadesáti let výše.

„Z 360 přihlášených jich přijelo 310. Nejstarší byl můj dvaadevadesátiletý děda," prozradil starosta Borohrádku Martin Moravec.

„Letos jsem absolvoval pět disciplín, nejraději mám malorážku, ale ta tu není, takže asi střelbu ze vzduchovky," svěřil se nejstarší účastník, bývalý sportovní střelec.

Se svým výkonem na střelnici byl tentokrát nespokojený. Zatímco loni z 50 možných bodů získal 45, letos to bylo i tak úctyhodných 36. Zapomněl si brýle.

Odpoledne s Františkem Kupkou přilákalo děti i dospělé. Došlo i na předání cen a výtěžku sbírky pro postiženou Janičku.
Odpoledne s Františkem Kupkou přilákalo děti i dospělé

A fanoušci se postarali i o tu pravou atmosféru doprovázenou fanděním, výkřiky: „Přidej!", potleskem, ale i poznámkami, zda dotyčný doběhne do cíle, jak bude funět a nebude-li třeba volat záchranku.

Test zručnosti „rybářů"

„Tak teď jste nám skoro trefila auto," hodnotil výkon sportovkyně měřič v dalším sektoru, věnovaném tentokrát hodu rybářským prutem na dálku a přesnost.

Vedená instrukcí: „Zkuste trefit toho pána tamhle" už seniorka cílila, jak se zdálo, správně. "Au," ozvalo se totiž záhy z místa dopadu.

Veselo bylo i na stanovišti slalomu na koloběžkách. „Já jsem na tom naposledy stála asi v deseti letech," zavzpomínala jedna ze závodnic. Když už došlo na nějakou tu kolizi, třeba s obrubníkem, jezdci to odnesli jen odřeninami.

„Já jsem na koloběžce nestála nikdy, ale jelo se mi dobře. Přijelo nás sem z Nového Bydžova a Skřivan dvacet. Koloběžku, šipky a střelbu na branku už mám za sebou. Ještě půjdu na hod na koš, střelbu ze vzduchovky a discgolf, to je házení talířem v parku na koš," prozradila čtyřiaosmdesátiletá Libuše Špačková, která si loni na střelnici vystřílela medaili.

Zoe Prudičová se narodila 8. června 2019 ve 21.53 hodin s váhou 3 650 g a délkou 51 cm. Radost udělala rodičům Jitce a Josefovi Prudičovým z Vyhnánova i bráškovi Gabrielovi. Tatínek byl u porodu a zvládl to skvěle.
OBRAZEM: Právě jsme se narodili