Královéhradecký kraj

Hradecko: Léto na statku? Do Piletic zavítá folková Severka

Hradec Králové: V pátek 5. srpna od 19 hodin vystoupí na královéhradeckém Šrámkově statku v Pileticích kapela Severka. Jedná se o tradiční vystoupení folkové skupiny  z Hradce Králové v rámci „Léta na statku". Více informací najdete na webu www.kapelaseverka.cz. Občerstvení je během programu zajištěno.

Jičínsko: Bělohradská Bažantnice ještě žije

Lázně Bělohrad:  Od pátku 5. do neděle 8. srpna se koná tradiční akce Bažantnice ještě žije

5. 8. Koncert Královédvorské skupiny Vaťák v parku Bažantnice od 20.30 hodin. Vstupné 100 Kč. Zakryté hlediště. Občerstvení zajištěno. Skupina hraje písničky kapely Kabát.
6. 8. Divadelní hra Manželský čtyřúhelník v parku Bažantnice od 20.30 hodin. Vstupné 100 Kč. Zakryté hlediště.
7. 8. Dechovkové odpoledne v parku Bažantnice od 13 hodin, vstupné 100 Kč. Zakryté hlediště. V rámci odpoledne vystoupí od 13 hodin slovenská krojovaná dechová hudba Ordzovianka, od 15 hodin skvělá podkrkonošská Táboranka a od 17 hodin moravská krojovaná hudba Švitorka. 

Jičín – V rámci Jičínského hudebního léta vás čeká v sobotu 6. srpna vystoupení skupin Kabát a Landa rev. + Karamel + Ty krávo! Akce se koná od 18 hodin v Hradecké ulici vedle areálu CS Cargo v bývalém areálu „Radiálky". Vstupné 100 Kč. Předtím dětské odpoledne – vstup zdarma. Prvních 50 hostů má 1 pivo zdarma. www.jihule.cz

Žeretice – Hudba Nešlapeto vám zahraje v neděli 7. srpna od 14 hodin na hřišti. Občerstvení zajištěno, vstupné 80 Kč.

Jičín – V neděli 7. srpna vystoupí v zámeckém parku od 17 hodin Pepa a Matěj Štrossovi. Folková hudba se swingovými prvky v podání Pepy a jeho syna. Koncert se koná v rámci Jičínského léta, vstup zdarma.

Náchodsko: Za poklady Broumovska již pošesté

Božanov: Hudební festival Za poklady Broumovska pozvetuto sobotuv 18 hodin milovníky klasické hudby do Božanova. Zdejší kostel sv. Máří Magdalény bude hostit už šestý koncert letošní hudební přehlídky. Vystoupí zde úspěšný broumovský komorní soubor Musica Braunesis, který se věnuje realizaci neznámých a zapomenutých skladeb autorů Břevnovsko - broumovského kláštera a duchovní hudbě českých skladatelů. Prostory kostela tak rozezní nejen díla Wolfganga Amadea Mozarta, Valentina Fechnera, Bohuslava Martinů, ale také komorní hudba českých mistrů východočeského kraje. Vstupné na koncert je dobrovolné a výtěžek putuje na záchranu kostelů tzv. Broumovské skupiny.

Rychnovsko: Tavení skla dřevem ukáže technologie

Deštné v Orlických horách: Již tradiční akce Tavení skla dřevem propuká tento pátek v Orlických horách. Pro veřejnost se otevírá areál zdejšího Muzea zimních sportů, turistiky a řemesel. Letos se koná již pětadvacátý ročník této pozoruhodné akce, která návštěvníkům opět nabídne ukázky foukání a tvarování skla a další sklářské technologie. Po celý víkend nebude v Deštném chybět ani zajímavý doprovodný program. Příchozí se mohou těšit na skvělá hudební vystoupení, módní přehlídku šperků i dražbu výrobků letošního ročníku. V sobotu se v rámci této akce uskuteční také slavnostní benefiční koncert na opravu varhan. Ten se koná v kostele sv. Máří Magdalény od 18 hodin.

Trutnovsko: Zahrada oslaví světový den krokodýlů. Budete u toho?

Dvůr Králové n. L.: Zoologická zahrada ve Dvoře Králové připravila pro veřejnost na pátek další atraktivní program. Chystá se totiž na první Světový den krokodýlů, který vyhlásila mezinárodní unie na ochranu přírody. Páteční program odstartuje už v 11 a ve 12 hodin, kdy se lidé mohou těšit na povídání o krokodýlech. Od 14 hodin pak v pavilonu vodní světy proběhne komentované krmení.

Pardubický kraj

Chrudimsko: Dámský den ve Slatiňanech

Slatiňany: Národní Hřebčín Kladruby nad Labem pořádá ve Slatiňanech Dámský den neboli Závody v dámských sedlech. Akce se uskutečnív neděli 7. srpnaod 10 hodin v zámeckém parku Slatiňany. Jedná se o závody v následujících kategoriích: drezúra stupně „L", jízda zručnosti, parkur, kür, jízda elegance, pas de deux. Vstupné je 50 Kč, děti a senioři zaplatí 20 korun, ZTP a děti do šesti let zdarma.

Orlickoústecko: Do Ústí míří bikeři, dojde také na western

Ústí nad Orlicí: O osmdesát tisíc korun, nejvyšší odměnu v historii českého slopestylu, budou soutěžit nejlepší bikeři z celé Evropy v pátek a sobotu v Ústí nad Orlicí při osmém ročníku FFT Slopestyle 2016. V bike parku pod Duklou předvedou své kousky už v pátek navečer, od 18 hodin se koná pumptrack contest pro veřejnost. Slopestyle závod odstartuje v sobotu od 13 hodin, FFT Bike Park se v té době promění v divoké westernové městečko. Finále, strhující nájezdy indiánů na poklidné městečko, začne kolem 15. hodiny, vyhlášení výsledků se předpokládá kolem čtvrt na šest odpoledne. Bikerský areál najdou diváci vedle hlavní silnice na Českou Třebovou.

Pardubicko: Vlčí Habřina

Pardubicko: Český svaz chovatelů Vlčí Habřina pořádá v neděli 7. srpna od 7 do 11 hodin trhy chovatelů, zahrádkářů, motoristů a sběratelskou burzu v areálu ve Vlčí Habřině v kryté hale a přilehlých prostorách. Pořadatelé zvou na tyto trhy prodejce a návštěvníky.

Svitavsko: Divadelní pouť na hradě

Svojanov: O víkendu 6. a 7. srpna hostí hrad Svojanov Divadelní pouď. Po oba víkendové dny budou probíhat vystoupení divadelních souborů na horním nádvoří hradu. 
V prostorách hradního areálu vznikne rovněž stylové tržiště s ukázkami řemesel 
a výtvarnými dílnami pro děti.