Hradecko: Děti se vypraví na pohádky

Hradec Králové: Víkendová dopoledne v hradeckém Adalbertinu často patří divadelním představením pro děti. Nejinak tomu bude i o tom prvním únorovém. Na sobotu 4. února od 10 hodin je ve Studiu A připravena známá klasika Perníková chaloupka. V neděli 5. února na stejném místě v Adalu a v tentýž čas přijde na řadu veselé představení O čertici Bertě.

Jičínsko: Prim budou hrát historické lyže

Pecka: Mistrovství Pecky v běhu na historických lyžích 2017 se koná v sobotu 4. února. Jedná se o každoroční zápolení v běhu na historických lyžích spojené se zabijačkovými hody. Trať je propletena areálem kempu Pecka a závod je zpestřen různými překážkami, včetně té nejpopulárnější - vypití panáka zelené. Prezence závodníků je od 12.30 do 13 hod., závod odstartuje ve 13.30 hod. a vypsány jsou tři kategorie - muži, ženy, děti. Podmínkou pro zapsání do startovní listiny je dobové oblečení a dobové lyže.

Náchodsko: Africká kultura námětem k tvorbě

Česká Skalice: Obrazy inspirované Afrikou a africkou kulturou představí Marie Brátová, studentka Střední školy propagační tvorby a polygrafie Velké Poříčí. Autorka expozice zve na vernisáž, která se uskuteční již v pátek 3. února v 18 hodin v galerii Fortna v SVČ Bájo. Výstava potrvá do konce února.

Rychnovsko: Rezervujte místa na filmový večer

Neratov: V sobotu 4. února proběhne v kavárně Café Neratov další filmový večer. Od 18.30 hodin se tu bude promítat snímek Bicykly versus automobily. Vstup na akci je zdarma, ale kvůli omezenému počtu míst je nutná rezervace na e-mailu info@cafeneratov.cz.

Trutnovsko: Lyžařský přejezd Rýchor je tradicí

Žacléř: Klub českých turistů Baník Žacléř pořádá v sobotu 4. února tradiční lyžařský přejezd Rýchor (47. ročník). Start bude mezi 7. a 9. hodinou v Národním domě v Žacléři a cíl od 11 do 17 hodin v horském hotelu Ozon. Startovné - dospělí 20 Kč, děti do 18 let 10 Kč. Startovné s dopravou - dospělí 70 Kč, děti 40 korun. Bližší informace získáte na telefonním čísle 737 853 085 nebo na e-mailu kct-zacler@volny.cz.

Chrudimsko: Otužilé čeká koupání na Seči

Seč: V sobotu 4. února od 14 hodin bude přehrada („Pod břízkami") dějištěm otužileckého koupání. Marta a Tibor Hankovi se podělí o své zkušenosti s otužileckým koupáním a vykoupou se v ledové vodě Sečské přehrady. Kdo se přidá?