Hradecko: O karcinomu prsu

Hradec Králové: Do konce února je v hradecké Studijní a vědecké knihovně k vidění výstava Žena a karcinom prsu, která má za cíl upozornit na riziko zhoubného onemocnění prsu a na nutnost prevence.

Jičínsko: Na zámku nastane pořádně živo

Hořice: Strozzi, spolek přátel hořického zámku, zve v sobotu 18. února všechny hořické sousedy i přespolní přátele na první hořický zámecký masopust. A na co se můžete těšit? Masopustní veselice začne v 10 hodin, kdy od zámku vyjde průvod masek a projde centrem města. Poté se vrátí na zámek, kde přibližně o půl dvanácté začne u zámecké tvrze program a zábava, vepřové hody (oblíbené pochoutky si můžete nakoupit i s sebou domů), trocha muziky, kejklů a spousta legrace. Budete si také moci vyzkoušet staročeský masopustní zvyk zabíjení kohouta, nechat hádat budoucnost, smlouvat se židem atd. Vlastní masky jsou vítány. Odložte ostych a přijďte se pobavit na první zámecký masopust! Předpokládaný konec akce je v 15 hodin.

Náchodsko: Hvězda Orientu - kdo bude nejlepší?

Náchod: Středisko volného času Déčko ve spolupráci s taneční školou Sahar pořádá o tomto víkendu 6. ročník soutěžní přehlídky orientálních tanců pro sólistky i skupiny Hvězda Orientu 2017. V sobotu 18. února budou tančit děti do 15 let, neděle 19. února bude patřit dospělým. Připravena je divácká anketa o ceny, orientální bazar a řada nevšedních tanečních zážitků. Po oba dny bude taneční vystoupení bedlivě pozorovat odborná porota – tanečnice a lektorky orientálního tance. Kdo chce na vlastní oči poznat krásu orientálního tance, nechť navštíví v průběhu víkendu budovu SVČ Déčko Náchod. Program po oba dny začíná v 10 a končí přibližně v 18 hodin.

Rychnovsko: Veselí a masky obsadí i hory

Orlické Záhoří: Masopustní veselí s průvodem tradičních maškar, občerstvením a živou hudbou pořádá v sobotu 18. února obec Orlické Záhoří. Sraz je ve 14 hodin na parkovišti u hotelu Záhoří. Masky mají navíc vstup i občerstvení zdarma - stačí tedy vymyslet, zda půjdete za medvěda, kominíka nebo raději za bábu s nůší.

Trutnovsko: Tradiční karneval na lyžích nenudí

Lánov: Oddíl TJ Lánov pořádá v sobotu 18. února od 13.30 hodin tradiční karneval na lyžích. Na programu jsou příjezd Krakonoše, maškarní rej, vyhlášení nejlepší masky, soutěže, odměny či opékání buřtů - to vše u lyžařského vleku v Lánově.

Chrudimsko: Maškarní průvod v Morašicích

Morašice: V sobotu 18. února ve 13 hodin začíná u obecního úřadu průvod masek po vesnici za doprovodu skupiny pana Maliny. Večer od 20 hodin následuje zábava v hospodě Ve Dvoře. K tanci a poslechu hraje DJ Kody.

Orlickoústecko: Masopust ovládne město již pošesté

Žamberk: Masky a tradiční zabijačka. To je program, na který v sobotu 18. února zve žamberské městské muzeum ve spolupráci s ochotníky ze spolku Diviš. Masopustní průvod vyjde v 10 hodin z náměstí, dále přes pěší zónu, Vojáčkovy sady, okolo školní jídelny a Statku u Daliborky. Zabijačkové pochoutky, ale i výborné koláčky budou k mání na parkovišti u muzea. Masopustní veselí bude pokračovat v Pivovaru Kanec, kde bude krátce po 15. hodině pochována basa.