Náchodsko: Zjistí, kdo bude mít to nejlepší nakládané zelí

Božanov: Spolek přátel obce nedaleko Broumova pořádá v sobotu 4. března 18. ročník soutěže o nejlepší nakládané zelí – Božanovský zelák. Příjem vzorků této kysané pochoutky proběhne od 14 do 15 hodin v sále obecního domu, poté dojde k ochutnávce, hodnocení a vyhlášení vítěze. Občerstvení je zajištěno.

Trutnovsko: Krkonošská 70 absolvuje 62. ročník

Špindlerův Mlýn: Legendární běžkařský vytrvalostní závod družstev i jednotlivců Krkonošská 70 má před sebou již 62. ročník! Jeden z nejstarších lyžařských mítinků na světě se pojede v sobotu, start a cíl bude mít tradičně ve skiareálu Svatý Petr ve Špindlerově Mlýně. Trasa vede napříč Krkonošemi. Od roku 2000 se stal závod součástí seriálu lyžařských závodů jednotlivců pod společným názvem Stopa pro život. Závody hlídek na 70, 50 a 25 kilometrů mají start v 8 hodin, závod jednotlivců na 50 a 25 km v 8.45, v 9 hodin pak vypukne start fatbiků na 25 km. Zajímavostí je, že sedmdesátka zapříčinila vznik dnes slavnějšího maratonu Jizerská 50. Ta se totiž zrodila po hádce členů horolezeckého oddílu z Liberce o nominaci do družstev pro Krkonošskou 70.

Chrudimsko: V sokolovně vás pobaví Liga proti nevěře

Heřmanův Městec: Komedie s detektivní zápletkou v hlavních rolích s Ivo Šmoldasem, Michaelou Kuklovou, Petrem Máchou a dalšími se odehraje v sobotu 4. března od 19 hodin v místní sokolovně. Plné vstupné: 250 Kč, předprodej vstupenek probíhá v TIC Heřmanův Městec a on-line na webu.

Orlickoústecko: Turisté se vydají hledat Stromoucha

Ústí nad Orlicí: Tradičně s první březnovou sobotou přichází na řadu Hledání Stromoucha. Turisty oblíbený pochod se letos uskuteční už po sedmnácté, startuje mezi sedmou a desátou hodinou v bývalé „Skobě" v Ústí nad Orlicí a i letos nabízí šest druhů tras – od nejkratší desetikilometrové po nejdelší padesátikilometrovou. Účastníci mohou využít i trasu takzvaně hvězdicovou: odkudkoli do Ústí a zpět. „Těšit se můžete na tradiční perníčky, účastnické listy, turistické vizitky, krásnou přírodu a pohodovou atmosféru," vzkazují organizátoři ze Sboru pro záchranu hradu Lanšperka.