"V oblastní nemocnici Jičín a Trutnov jsou dva nakažení lékaři. Nakazili se ve volném čase a v tuto chvíli testujeme všechny zaměstance nemocnice," řekla Deníku mluvčí zdravotnického holdingu Lucie Chytilová.

Všechny dosud provedené testy jsou negativní, na výsledek části testů se ještě čeká. V následujících dvou týdnech bude z personálních důvodů v trutnovské nemocnici zrušena veškerá plánovaná operativa a budou realizovány operace pouze u akutních stavů. Na jičínském oddělení neurologie platí zákaz návštěv, v trutnovské nemocnici dosud plošný zákaz návštěv nebyl zrušen.

Policista zachránil muži život
Policista pomohl na Náchodsku zachránit lidský život

„Obě naše nemocnice na přijímaných opatřeních úzce spolupracují s Krajskou hygienickou stanicí KHK, na nastavování postupů se podílí také koncernový epidemiolog, tak, aby situace zůstala co možná nejvíce pod kontrolou“ řekl náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Aleš Cabicar.

Toho doplnila i ředitelka holdingu Ivana Urešová: „Oběma nemocným lékařům našich nemocnic přeji brzké uzdravení a doufám, že se budou moci brzy vrátit do běžného pracovního života.“