Soudy všechny jeho stížnosti zamítly. Už minulý týden však muselo být zastupitelstvo kvůli jeho několikanásobné stížnosti, kterou musel řešit i brněnský Nejvyšší správní soud, přeloženo na 14. listopadu.

Krajský soud v pondělí zamítl jeho návrh na vyslovení neplatnosti krajských voleb jako „nedůvodný".

„Soud neshledal ve skutečnostech uváděných navrhovatelem porušení zákona o volbách způsobem, který by mohl ovlivnit výsledky voleb," řekl mluvčí krajského soudu Jan Kulhánek. Zamítl rovněž jeho podnět i na neplatnost souběžných senátních voleb.

Krajský soud musel se svým verdiktem čekat na Nejvyšší správní soud, který rozhodoval o námitce stěžovatele z podjatosti jak hradeckého krajského, tak i některých soudců Nejvyššího správního soudu. Proto vyřízení stížnosti trvalo téměř tři týdny. Na správním soudu musel námitku z jeho podjatosti řešit jiný senát, než který má tuto agendu na starosti. Námitky z podjatosti odmítl 2. listopadu.

Krajský soud už v minulosti několik volebních stížností muže z Ostroměře zamítl. Ten si často stěžoval na to, že mu komise neumožnila volit, protože neměl občanku. V roce 2010 krajský soud obsah jeho podání označil za zmatečný, místy nesrozumitelný a velmi nepřehledný.